Čudo iz Gruzije nakon samo šest mjeseci u Napoliju pravi transfer karijere?

Igra u fenomenalnoj formi

Čudo iz Gruzije nakon samo šest mjeseci u Napoliju pravi transfer karijere?

E. Čaušević

Gruzijski reprezentativac Khvicha Kvaratskhelia oduševio je fudbalski svijet ove sezone fantastičnim igrama u dresu Napolija, a čini se da bi nakon pola godine u Napulju mogao da napravi transfer karijere.

Napoli je napravio fenomenalan potez ovog ljeta kada je odlučio dovesti iz Dinamo Batumija ovog 21-godišnjeg fudbalera za kojeg je prije transfera u italijanski klub malo ko čuo.

Međutim, Kvaratskhelia je već u prvim mečevima u dresu Napolija pokazao da se radi o zaista sjajnom fudbaleru i svojim igrama je oduševio fudbalski svijet.

On je s Napolitancima potpisao ugovor do ljeta 2027. godine, ali je jasno da će ga Napoli teško zadržati toliko ukoliko Kvaratskhelia nastavi da igra u takvoj formi.

Gruzijac se već počeo povezivati s pojedinim evropskim velikanima, a italijanski mediji objavili su da je najveći interes za njega pokazao Manchester City koji je spreman već u januaru da ga dovede na Etihad.

Napoli je Kvaratskheliju platio "samo" deset miliona eura i jasno je da će De Laurentiis zaraditi ogroman novac kada odluči da proda Gruzijca. Poznato je da predsjednik Napolija ne pušta tek tako svoje igrače, ali ukoliko City pošalje ozbiljnu ponudu teško da će ju moći odbiti.

Oglasi

Već sada se špekuliše da bi Kvaratskhelia mogao da košta oko 50 miliona eura u januarskom prelaznom roku što je zaista nevjerovatan napredak u svega nekoliko mjeseci otkako je stigao iz Gruzije u Italiju.

Iako je potpisao petogodišnji ugovor kada je stigao u Napulj u ovom klubu već sada žele da Kvaratskhelia potpiše produženje na godinu dana kako bi mogli da dodaju otkupnu klauzulu od oko 70 miliona eura.

De Laurentiis očito želi da se osigura i ukoliko neki klub bude htio ovog 21-godišnjeg Gruzijca onda će morati platiti otkupnu klauzulu. Napoli želi da to riješi prije januarskog prelaznog roka jer je jasno da će Kvaratskhelia već tada biti na meti mnogih klubova.

Pored Manchester Cityja ovaj fudbaler se povezuje sa Real Madridom i PSG-om, ali La Gazzetta dello Sport piše da je City jedini pokazao ozbiljan interes da kupi Kvaratskheliju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U kakvoj formi igra ovaj fudbaler najbolje pokazuje činjenica da je na dosadašnjih 14 mečeva za Napoli zabio već sedam golova i dodao je čak osam asistencija.

Ponikao je u Dinamu iz Tbilisija, a još je igrao za Rustavi, Lokomotiv iz Moskve, Rubin Kazan i Dinamo Batumi.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije