Derbi klubova iz donjeg dijela tabele

Bez golova u Doboju kod Kaknja: Igman i Posušje se propisno ispromašivali

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Igman i Posušje sastali su se danas u Doboju kod Kaknja u okviru meča 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u derbiju klubova koji se bore za opstanak u društvu najboljih danas nije bilo golova.

Ova utakmica bila je od velikog značaja za oba tima, a čini se da je Igman više bio pod imperativom pobjede kako bi pobjegao iz donjeg dijela tabele i sigurno je da na kraju igrači Posušja mogu biti zadovoljni s osvojenim bodom.

Prvu šansu na meču zabilježili smo već u drugoj minuti i to ispred gola Igmana. Pokušao je Vukoja, ali je Ćeman zaustavio njegov udarac.

Samo tri minuta kasnije prijeti i Igman. Hrelja je šutirao s nekih 20 metara udaljenosti, no Kukić je bio siguran.

Posušje prijeti ponovo u 13. minuti. Nakon dobre akcije u šansi je bio Jović, ali je Dupovac izblokirao taj udarac. Ipak, lopta se odbila do Roce koji šutira visoko iznad gola Igmana.

Veliku šansu gosti su propustili u 16. minuti kada je pogriješio Duraković, ali to ne koristi Vukoja koji je izašao sam na Ćemana, no golman Igmana to fantastično brani i spašava svoj tim.

Posušje je imalo šansu i desetak minuta kasnije kada je pokušao Roca, no Ćeman je ponovo siguran.

Najbolju šansu u prvom dijelu Igman je imao u 38. minuti. Velić je odlično centrirao, Bodul je pokušao glavom sa šest metara, ali lopta ide tik pored stative Posušja. Mnogi su već loptu vidjeli u mrežu, ali je ostalo 0:0.

U drugom poluvremenu je ritam igre nešto pao što se osjetilo na terenu. Igralo se većinom na sredini terena, a prvu šansu vidjeli smo tek u 71. minuti kada je pokušao ponovo Bodul, no Kukić je odbranio.

U 76. minuti nova gužva pred golom Posušja. Nakon kornera Hralja je pokušao glavom, ali direktno u Kukića. U idućem napadu gosti su tražili penal nakon što je pao Brković, ali je sudija Musić samo odmahnuo rukama.

Posušje je dobru priliku propustilo deset minuta prije kraja meča. U šansi je bio Begić koje je odlično uposlio Jović, no Ćeman ponovo spašava Igman.

Do kraja utakmice Bodul je mogao donijeti svom timu tri boda, ali njegov udarac u 93. minuti brani Kukić. Na kraju je ostalo 0:0 na semaforu.

Premijer liga, 17. kolo:

Igman - Posušje 0:0

Igman: Ćeman, Duraković, Velić, Dupovac, Mahmić, Bešagić, Biber, Hrelja, Kašić, Bodul, Ramić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posušje: Kukić, Krišto, Pavlović, Dadić, Roca, Šilić, Begić, Hanuljak, Brković, Jović, Vukoja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.