Ramić ili Bilbija: Ko će na zimsku pauzu sa laskavim priznanjem?

Ramić ili Bilbija: Ko će na zimsku pauzu sa laskavim priznanjem?

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Danas će biti kompletirano 16. kolo Premijer lige naše zemlje kada snage u Srebreniku odmjere FK Tuzla City i FK Željezničar.

Danas će biti kompletirano 16. kolo Premijer lige naše zemlje kada snage u Srebreniku odmjere FK Tuzla City i FK Željezničar.

Veoma je uzbudljivo, kako na tabeli, tako i na listi strijelaca elitnog ranga našeg nogometa.

Odvojili su se Nemanja Bilbija (HŠK Zrinjski) i Mirsad Ramić (FK Igman Konjic), sa deset pogodaka i ovaj dvojac će odlučivati ko će na zimsku pauzu sa laskavim priznanjem prvog strijelca lige.

Bilbija i Ramić nisu pogađali za vikend, te su ostali na deset, a sa pet pogodaka prate ih Ivan Ikić (FK Sarajevo), Luka Kulenović (FK Sloga Doboj) i Bože Vukoja (NK Široki Brijeg).

Oglasi

Smajlagićeva Tuzla danas igra svoj meč, no sjajni napadač ima problema sa povredom te nije u kombinaciji već par utakmica. Prema dostupnim informacijama neće biti na raspolaganju svom timu ni danas.

Na četiri pogotka su Gabrijel Boban (HŠK Posušje) i Haris Handžić (FK Leotar), dvojac koji je svojim timovima važnim golovima donio vrijedne bodove.

Četiri je dodao i Nikola Komazec (FK Sloboda), Daniel Lukić (NK Široki Brijeg), Momčilo Mrkaić (FK Borac), Dal Varešanović (FK Sarajevo), Dženan Zajmović (FK Velež) i Mario Krstovski (FK Sloga Doboj).

Na tri su Čataković (FK Sarajevo), Coulibaly (FK Tuzla City), Ćuže (HŠK Zrinjski), Gasal (FK Željezničar), Haračić (FK Željezničar), Haskić (FK Velež), Hodžić (FK Željezničar), Jakovljević (HŠK Zrinjski), Jović (HŠK Posušje), Mišić (FK Tuzla City), Mulahusejnović (FK Sarajevo), Štilić (FK Željezničar), Todorović (FK Leotar)...

Do zimske pauze u Premijer ligi ostala su još tri kola. Ramićev Igman će odmjeriti snage sa Posušjem, Slogom i Slobodom, dok će Bilbijin Zrinjski za vikend u goste ljutom rivalu Veležu, a zatim u goste Tuzli City, te onda u derbiju dočekati FK Borac.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski je ove sezone postigao 26 pogodaka, te uz FK Tuzla City ima najbolji napad u ligi, dok je Igman postigao ukupno 17 pogodaka. Zanimljivo da su Ramić i Bilbija postigli isti broj pogodaka kao kompletna momčad FK Sloboda, te samo dva manje od ekipe Leotara.

 

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi