Juventus slavio protiv Intera u derbiju 13. kola Serije A.

Juventus slavio sigurnu pobjedu

Derbi u Italiji pripao Juventusu: Inter bez ispaljenog metka napušta Torino

Eldar Ganibegović

Na Allianz stadionu u Torinu večeras smo pratili derbi kola u Seriji A koji je pripao Juventusu. Čini se da se Napoli izdvojio, a da će se današnja dva rivala boriti za plasman u Ligu prvaka.

U okviru 13. kola Serije A Juventus je s 2:0 savladao Inter. 

Prva velika šansa u 19. minuti. Kostić je proigrao Bremera koji šutira pored gola gostiju. Nakon toga veliku priliku promašuje Edin Džeko na drugoj strani u 26. minuti, da bi nakon toga u 42. minuti sjajnu šansu propustio i Dumfries.

Na otvaranju drugog dijela igre Juventus dolazi do vodstva. Kostić je sjajno prošao po lijevoj strani, dodao do Rabiota čiji šut nije bio jak, ali jeste precizan i to je bilo 1:0. Gol francuskog vezjnaka pogledajte klikom OVDJE

Deset minuta kasnije nova asistencija Kostića, gol Danila, slavlje na Allianz stadionu, ali oglasio se VAR i poništio gol zbog igranja rukom. 

Inter je do izjednačenja mogao u 74. minuti kada je Szczeszny odbranio šut Martineza, a tri minute kasnije Onana brani sjajan šut Kostića.

Do konačnih 2:0 Juventus je stigao u 85. minuti kada je pogodio 21-godšnji Nicolo Fagioli. Taj gol pogledajte OVDJE.

Edin Džeko je odigrao svih 90 minuta u dresu Intera. 

Nakon ove utakmice Juventus je peti s 25 bodova, dok je Inter na dvije pozicije niže s bodom manje.

U narednom kolu, već za tri dana, Inter će dočekati Bolognu, dok Juventus dan kasnije gostuje kod Verone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 13. kolo:

Juventus - Inter 2:0 (Rabiot 52', Fagiolo 85')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.