Vrijeđanje reprezentativca BiH

Juve mora biti kažnjen: Užasno je ono što su navijači domaćih skandirali Edinu Džeki

Edmir Škorić

Kako javljaju pojedini mediji u Italiji, Edin Džeko je bio na meti grupe navijača Juventusa na kraju utakmice.

Juventus je večeras pobijedio Inter s 2:0 u derbiju kola, a Edinu Džeki su domaći na samom kraju poslali uvredljive poruke s tribina.

Kako javlja Calciomercato, sve se dešavalo pred tribinom na kojoj su bili smješteni najvatreniji navijači Stare dame. Navodno je bh. reprezentativac nekom gestom razbijesnio tifoze domaćeg tima, a onda je s tribina odjekivalo: "Cigane, cigane".

Ukoliko delegat spomenute utakmice to zabilježi u zapisnik, Juve bi mogao biti žestoko kažnjen novčano.

Ovo nije prvi put da Edin trpi takve uvrede. Početkom godine je u duelu Atalante i Intera na isti način vrijeđan od strane navijača tima iz Bergama, koji su mu skandirali "cigane".

Edin je večeras na terenu proveo svih 90 minuta i šest minuta nadoknade, ali nije uspio ništa značajno napraviti pred golom Juventusa, koji je pogocima Rabiota i mladog Fagiolija ostvario jako važnu pobjedu.

Iako je ispao iz Lige prvaka, Juventus želi da se vrati u vrh Serije A, a sada je nakon četiri vezane pobjede došao na peto mjesto i ima 25 bodova, 10 manje od lidera Napolija. Inter je sedmi sa 24 boda.

Mnoge očekuju nastupi na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nažalost ne i Edina, a do tada će klubovi imati još po dva meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juve za četiri dana gostuje Veroni, pa dočekuje Lazio narednog vikenda. Inter će pak do pauze prvo biti domaćin Bologni u srijedu, a za vikend će imati jako teško gostovanje kod Atalante.

I jedni i drugi sutra su u žrijebu evropskih takmičenja, ali ne u istom. Nerazzurri čekaju protivnika u osmini finala Lige prvaka, a Juve se mora zadovoljiti nastupom u Evropskoj ligi.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti