Bh. mašina će i s 37 godina igrati Seriju A: Edin Džeko će dobiti novu ponudu na kraju sezone
Foto - EPA

Spremni ga zadržati

Bh. mašina će i s 37 godina igrati Seriju A: Edin Džeko će dobiti novu ponudu na kraju sezone

Midhat Šljivak

Fenomenalni napadač Intera i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko (36) mogao bi i naredne sezone igrati u Seriji A jer su navodno Nerazzurri zainteresovani za produžetak saradnje s bh. fudbalerom.

Edin Džeko igra svoju drugu sezonu u Interu, a bh. napadač je na terenu zaista fenomenalan i igra čudesan fudbal s 36 godina na leđima.

Iako u martu naredne godine puni 37 godina, rukovodstvo tima iz Milana više je nego zadovoljno učinkom bh. napadača i spremni su mu ponuditi nastavak saradnje.

Italijanski mediji tvrde da su u Interu prezadovoljni nastupima iskusnog fudbalera i pokušat će ga zadržati u svojim redovima i naredne sezone.

"Zbog forme koju pokazuje Nerazzurri ga ne žele izgubiti na kraju sezone. Bez obzira na to što će napuniti 37 godina, Džeko ne usporava i ostao je veoma bitan igrač, što zbog golova što zbog nastupa u bitnim utakmicama", tvrde izvori bliski klubu za italijanske medije.

Inter navodno ima jasan plan oko novog ugovora. Dijamantu će ponuditi novi jednogodišnji ugovor s mnogo manjom platom i planiraju ga koristiti u posebnim utakmicama kada je to najviše potrebno.

Oglasi

Džeko je ove sezone nastupio u 18 utakmica za Inter. Ima učinak od šest golova i tri asistencije, ali njegovi timski nastupi su fenomenalni.

Ukupno je Edin u 67 odigranih utakmica postigao 23 gola i njegovo dovođenje iz Rome u ljeto 2021. godine ispostavio se kao pravi potez.

Podsjetimo, Džeko je od 2015. do 2021. godine briljirao u dresu Rome gdje je postigao 119 golova u 260 nastupa, a u redove rimskog tima stigao je iz Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U bogatoj karijeri bh. dijamant je nastupao još za Wolfsburg, Teplice, Usti i FK Željezničar, gdje je počeo veliku karijeru.

Hoće li se Edin odlučiti na produžetak saradnje s Interom ili će sreću potražiti negdje drugo znat ćemo na kraju sezone u kojoj Nerazzurri imaju velike planove o osvajanju trofeja.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi