Sjajan derbi u Njemačkoj

Čudesni Thuram pretrčao 60 metara, obišao golmana i pogodio, ali rasprava se vodi zbog ovog detalja

Edmir Škorić

U toku je derbi 15. kola njemačke Bundeslige između Borussije Monchengladbach i Borussije Dortmund, a na semaforu - 4:2. Jednom golu prethodila je krajnje diskutabilna odluka sudija.

Fantastičnu utakmicu igraju dvije Borussije. Reklo bi se, praktično bez odbrana, jer je već na poluvremenu bilo 3:2, a u 46. minuti domaćin je stigao do 4:2.

Spektakularan meč ekipa koje se bore za proboj ka vrhu, a trenutno je momčad koja igra u crnim dresovima mnogo bliže osvajanju sva tri boda, dok su Milioneri jako blizu šestog poraza i ostanka tek na šestom mjestu sa čak šest bodova zaostatka za vodećim Bayernom.

Borussia M. je povela već u 4. minuti golom Hofmanna, ali je Brandt u 19. minuti izjednačio. U 26. minuti Benesebaini zabija za 2:1, a Thuram četiri minute kasnije za 3:1. U 40. minuti na 3:2 smanjuje Schlotterbeck.

Na samom početku drugog dijela Hofmann drugom asistencijom omogućava Koneu pogodak za 4:2, ali na internetu je raspravu izazvala jedna situacija prije gola.

Bilo je to u 30. minuti prije trećeg gola domaće ekipe. Thuram je akciju završio golom, ali je prethodno jedan domaći nogometaš doslovno izvan igre izvukao loptu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

VAR nije uočio ništa sporno, no postoje neke fotografije koje ukazuju na to da je lopta cijelim obimom završila iza igrališta.

Tu situaciju možete pogledati OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.