Prvo ga nokautirao saigrač, a onda je fiziotarapeut utrčao na teren i udario ga nogom u glavu

Niko nije mogao da vjeruje šta se dešava

Prvo ga nokautirao saigrač, a onda je fiziotarapeut utrčao na teren i udario ga nogom u glavu

Endin Čaušević

Borussia Dortmund jučer je pred svojim navijačima lakše od očekivanog uspjela da savlada Bochum sa 3:0 u meču 13. kola Bundeslige, a meč na Signal Iduna Parku obilježila je nevjerovatna situacija kada je gostujući fizotarapeut utrčao na teren, ali se okliznuo i nogom i glavu udario svog igrača.

Dortmund je pitanje pobjednika u sinoćnjoj utakmici riječio već u prvom poluvremenu kada je domaći tim vodio sa 3:0, te je u drugom poluvremenu uspio da privede meč kraju i upiše nova tri boda.

Domaći su poveli već u osmoj minuti kada je pogodio Moukoko, a samo četiri minute kasnije Reyna je iz penala pogodio za 2:0. Konačnih 3:0 u sudijskoj nadoknadi prvog dijela postavio je Moukoko drugim golom na meču.

Međutim, detalj koji je obilježio sinoćnju utakmicu i postao glavna tema na društvenim mrežama desio se u samom finišu meča.

Naime, u 76. minuti utakmice igrač gostujućeg tima Anthony Losilla ostao je ležati na terenu nakon duela s jednim svojim saigračem. Dobio je nezgodan udarac u glavu, te je odmah zatražio ljekarsku pomoć.

Sudija je dao dozvolu ljekarskom timu Bochuma da uđe na teren, a oni su željeli što prije da dođu do Losille i pruže mu pomoć jer je bilo jasno da je dobio nezgodan udarac u glavu.

Oglasi

Međutim, kada su konačno došli do svog igrača jedan od fiziotarapeuta se okliznuo i da stvar bude još goda nogom u glavu je udario Losillu koji nije mogao da vjeruje šta se dešava.

U Dortmundu je padala kiša tokom cijele utakmice zbog čega je teren bio itekako klizav, a član ljekarskog tima je bio u patikama i nije čudo što se na kraju tako okliznuo.

Jasno je da je on htio samo da što prije dođe do igrača Bochuma i ukaže mu pomoć. Na svu sreću njegov udarac nije bio toliko jak i Losilla se ubrzo pridigao nakon toga i uspio je odigrati meč do samog kraja.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmund je s ovom pobjedom uspio da dođe na treću poziciju i ima samo tri boda manje u odnosu na lidera Bayern.

S druge strane za Bochum je ovo bio već deseti poraz ove sezone, te je ovaj tim na pretposljednjem mjestu Bundeslige sa svega sedam bodova iz 13 odigranih utakmica u dosadašnjem dijelu sezone.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
@Adrian Hmmm da nisu možda od Barce izgubili? Ne znam nešto, sjećaš li se ti možda, jeste to malo "podavno" bilo, ja mislim da je zavržilo 4-0 i na kraju Barcini igrači opet nezadovoljni bili jer su mislili da je trebalo jedno 6-7 puta ubaciti loptu u mrežu....Hebo majku, koji si ti pekinezer pa se tog debakla ne sjećati....Allah selamet!
2 0
ubnt2
@Adrian Pa eto kakvi ste vi to prvaci onda Allaha ti? Evrope? Samo polako, za par će se godina vidjeti slika i prilika Reala, jer je klasični benzinski tim...Malo Modrić, 80% Benzinac, a Modrić 15% i Vini 5%.To ti je Real Madrid, a kad nam odu ko li će nam onda biti glavni? Militao? Samo polko sve će to doći na svoje....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi