Cijeli svijet bruji o onome što su danas uradili navijači Dortmunda i Bayerna na dva različita meča

Jasan stav povodom SP-a u Kataru

Cijeli svijet bruji o onome što su danas uradili navijači Dortmunda i Bayerna na dva različita meča

E. Čaušević

Do početka Svjetskog prvenstvao u Kataru ostalo je još samo 15 dana, ali čini se da se ne raduju baš svi činjenici da ćemo uskoro gledati najbolje svjetske reprezentacije. Naime, danas je u Njemačkoj glavna tema Mundijal u Kataru, ali organizatorima tog takmičenja je bolje da ne gledaju parole koje su danas na stadionima širom Njemačke.

U njemačkoj Bundesligi danas je na rasporedu 13. kolo i ostalo je da se pored ovog kola odigra još samo jedno pred pauzu zbog početka Svjetskog prvenstva koje nas očekuje za samo dvije sedmice.

Poznato je da se ovaj put Mundijal igra u neobičnom terminu i zimskom periodu što nismo navikli, ali očito je da je novac bio na prvom mjestu kada je FIFA prije desetak godina birala domaćina za ovo izdanje Svjetskog prvenstva.

S Mundijalom u Kataru povezano je mnogo kontroverzi koje isplivavaju na površinu pred sami početak takmičenja iako su organizatori dali svoj maksimum da sve to pokušaju zataškati.

Prije svega mnogi pozivaju na bojkot Mundijala jer je Katar prekršio mnoga ljudska prava radnika koji su radili na izgradnji stadiona u ovoj zemlji. Veliki broj njih je i izgubio živote na gradilištu, ali sve to su domaćini nekako zataškali.

Međutim, kako se početak Mundijala približava tako je sve više onih koji pozivaju na bojkot ovog takmičenja.

Oglasi

Sada su na red došli Nijemci koji su 13. kolo Bundeslige iskoristili kako bi jasno pokazali nezadovoljstvo zbog svega što se dešava u Kataru, te su pokazali koliko su protiv činjenice da će se Mundijal odigrati u toj zemlji.

U centru pažnje našli su se navijači Borussije Dortmund i Bayerna, a parole pristalica ovih klubova vezane za Mundijal u Kataru su trenutno glavna tema na društvenim mrežama.

Dortmund igra na svom terenu protiv Bochuma, a pred početak meča navijači su pokazali ogromnu parolu na kojoj je pisalo: "Bojkot Katar 2022", te još nekoliko poruka koje su jasno protiv održavanja Mundijala u toj zemlji.

r/soccer - Dortmunds Südtribüne with a big "Boycott Qatar 2022" Banner before their match against Bochum

Sličnu scenu gledali smo i u Berlinu gdje trenutno igraju Hertha i Bayern, a u centru pažnje su bili navijači iz Minhena.

"15.000 mrtvih za 5.760 minuta fudbala. Neka vas je sram", pisalo je na jednoj od parola navijača Bayerna.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

r/soccer - Banner by Bayern fans in Berlin against Qatar World Cup: '15,000 dead for 5760 minutes of football. Shame on you'

Međutim, i pored činjenice da su mnogi pokazali nezadovoljstvo zbog svega što se dešava u Kataru jasno je da se stvari neće preko noći promijeniti, te je teško očekivati da će se nešto značajnije desiti u naredne dvije sedmice.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...hoce li se kad oglasiti o tome sta prozivljava narod Palestine vec 75 godina?...naravno da nece jer bi im jevreji ugasili klubove zbog toga...
15 6
Zulfikar
Krvolocni nacisti nasli prigovarati nekome za ljudska prava.
10 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti