Osim nakon remija sa Širokim Brijegom

"Šta'š komentarisat', jedna ekipa ima deset šansi, druga dvije i završi 4:4"

Eldar Ganibegović

Velež i Široki Brijeg su u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali nevjerovatnu utakmicu i remizirali 4:4. Svoj komentar je nakon meča dao i trener mostarske ekipe, Amar Osim.

Velež je imao vodstvo od 3:0 i 4:1, ali je na kraju osvojio samo bod protiv tima s Pecare. 

"Moram čestitati Širokom što nisu prestali vjerovati da mogu nešto uraditi bez obzira što nisu postojali prvo poluvrijeme, što su gubili tri razlike, a mogli su gubiti i više. Uspjeli su se vratiti jako brzo, blago rečeno. U 20. sekundi dobiti penal, treba se potruditi da napraviš penal u 20. sekundi.

Mi smo opet dali četvrti gol i hajde, poslije toga u principu utakmica nije išla. Poslije je bilo situacija koje su nevjerovatno nesretne po nas, mi ne možemo dati gol, a njihov svaki udarac koji su imali je bio gol.

Još jedan penal koji je ničim izazvan. Na kraju utakmica u kojoj jedna ekipa ima deset šansi, a druga ima dvije bude 4:4. Šta'š komentarisat', realno? Šta'š komentarisat'?

Znali smo da ih ide od početka sezone, da uspijevaju izvući bod, nekad tri, u utakmicama gdje, blago rečeno, ne mogu, ne vladaju materijom. ne vladaju situacijom, ali smo mislili da je 3:0 ok.

Danas su izvukli bod u utakmici u kojoj su bili mrtvi, dibidus. Svaka im čast, postoji nekakva hemija, nekakav fajting spirit koji ih gura od početka sezone i koji im omogućava da imaju bodova koliko imaju i da su u samom vrhu.

U normalnoj utakmici se ne može desiti da primiš tako tri gola i doći na nulu. Splet nevjerovatnih okolnosti kojima smo mi kumovali naravno svojim nekakvim reakcijama koje su bile ishitrene, nekakvim glumljenjem u fazi utakmice u kojoj smo imali dobar rezultat, gdje smo počeli zabavljati publiku.

Obilo nam se o glavu. Igrali smo protiv ekipe kojoj strahovito ide od početka, koja vjeruje da može nešto uraditi, koja ima duh jak. Oni su do kraja insistirali, imali smo i na 4:3 dvije šanse, zabijemo čak i gol koji je vjerovatno regularan bio, ali dobro. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imamo još jedan zicer, a oni nam zabiju iz prve situacije koju su imali izjednače. Teško je ovakvu utakmicu komentarisati. Realno, 4:4, nešto suvislo reći je jako teško", riječi su trenera Veleža. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.