Jesu li sudije oštetile Velež protiv Širokog?
Foto: Screenshot

Diskutabilna situacija

Jesu li sudije oštetile Velež protiv Širokog?

Eldar Ganibegović

U toku je zaista sjajna utakmica Veleža i Širokog Brijega u okviru 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ipak, kada je u pitanju Premijer liga jasno je da ne može bez priče o sudijama, a tako je i danas. 

Mostarski tim ima prednost od 4:3 i gledat ćemo pravu dramu na kraju, iako su Rođeni imali prednost od 3:0.

U 67. minuti kod rezultata 4:3 Velež je postigao i peti gol, no on je poništen.

Anđušić je šutirao, Ovčina dirao loptu koja je išla u gol, a sudije su smatrale da je bio u ofsajdu. Čini se da su pogriješili, no, pogledajte fotografiju i procijenite sami.

Opis nije dostupan.

Kako god da ova utakmica završi sigurno će biti priče o suđenju. 

Inače, glavni sudac je Adis Mulahasanović iz Sarajeva, pomažu mu Dženan Milić (Sarajevo) i Tarik Mulasmajić (Tešanj). Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora je četvrti sudija.

Prije ove utakmice se od dresa FK Velež oprostio dugogodišnji fudbaler ovog kluba Mehmed Ćosić s kojim je sporazumno raskinut ugovor. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije utakmice je Ćosiću uručen i prigodan poklon, odnosno dres s brojem 177. Cifra se odnosi na broj utakmica koje je Ćosić igrao u dresu Rođenih.

  
Mehmed Ćosić na oproštaju od FK Velež.

Ćosić će svakako po lijepom pamtiti period proveden u Veležu s obzirom na to da je bio dio generacije koja je zaigrala u Evropi poslije mnogo godina, izbacila atinski AEK, a onda osvojila i Kup Bosne i Hercegovine.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

siroki1991
Jesu u ovoj situaciji, ali su ostetili i Siroki kod gola Veleza za 1:0 cisto povlacenje , mogli ste i to objaviti!
7 4
antikomunist
Velez je DRASTICNO ostecen danas.Penal za Siroki koji NIJE bio jer je prekrsaj bio van 16, a i onaj prvi-pogledaj snimku pa ces vidjeti da je Bogdanovic uhvatio LOPYU a igrac Sirokog inscenirao penal.Velezovim igracima za ovo daju zute kartone i akzu"simuliranje" ali protiv Veløeza se svaki sudi kao penal.A ovaj gol je vise nego cist.Nemoj, cijenimo Siroki kao ekipu ejr su posteniji od HFSK Medjugorje. Ja licno cijenim i postujem Siroki i Posusje ali ove sto su i stadion ukrali-nikako ejr ims e steli kao Borcu. Nemoj biti nerealan,niste zasluzili bof ali sve cestitke.Nadam se da ce Siroki biti ISORED FHSK Medjugorje.
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi