Subotnji premijerligaški klasik: Veležu 3:0 nedovoljno u ludoj utakmici, Široki kući pjevajući

Podjela bodova u Gabeli

Subotnji premijerligaški klasik: Veležu 3:0 nedovoljno u ludoj utakmici, Široki kući pjevajući

Edmir Škorić

Fantastičan meč odigrali su u Gabeli danas Velež i Široki Brijeg. Viđeno je čak osam pogodaka u prvom susretu 18. kola Premijer lige, a Rođeni su osvojili samo bod (4:4) iako su vodili 3:0.

Nakon prvih 45 minuta izgledalo je da je pitanje pobjednika riješeno. Velež je imao ogromnih 3:0, uz to je još dva puta tresao okvir gostujućeg gola, izgledao mnogo bolje na terenu, ali sve to nije bilo dovoljno. 

Već u sedmoj minuti velika šansa za domaće nakon greške gostiju, ali je Haskić pogodio stativu. Četiri minute kasnije ipak gol za Velež. Opet je pogođena stativa od strane Ikića, a onda i gol. Ovčina je ukrao jednu loptu, gosti su tražili prekršaj, uputio je centaršut, odbila se od Haskića koji je pao a natrčao je Dejanović i pogodio.

Nastavio je Velež sa atacima ka golu Širokobriježana, a u 22. minuti golman gostiju brani udarac Haskića nakon ubačaja iz kornera. Rezultat se mijenja u 25. minuti. Halilović je ubacio, Hasanović glavom prebacio za Ikića, koji se dobro snašao i u padu pogodio.

U 38. minuti penal za Rođene nakon što je Anđušića srušio Mašić i zaradio javnu opomenu, Haskić je naštimao loptu i sigurno pogodio za 3:0.

Na otvaranju drugog dijela Široki smanjuje preko Vukoje sa penala. Nedugo nakon toga nova šansa za goste, a onda i za domaće, kada Dejanović izlazi sam na gol Širokog, ali golman sjajno brani.

Oglasi

U 50. minuti pao je peti pogodak na meču i četvrti u korist Veleža. Blagojević iz kornera centrirao a Anđušić sjajno sa 12 metara glavom zabija lijep gol. Bilo je opet plus tri, izgledalo je kao da bi sve moglo da bude gotovo, ali nije.

Drugi penal za goste u 61. minuti i upravo on goste vraća u igru. Glavni sudija je prvo pokazao faul, ali na asistenciju pomoćnog pokazuje na bijelu tačku. Vukoja je opet bio siguran za 4:2. Pitanje je samo koliko je zaista penal bio opravdano dosuđen. Samo minut-dvije kasnije Krpan za Ćavara, ovaj zabija za 4:3 i imamo pravu dramu.

Disktuabilna situacija u 67. minuti nakon što je Ovčina postigao gol, ali je on poništen zbog nedozvoljene pozicije, iako se čini da fudbaler Veleža nije bio u ofsajdu. Sporan je bio i drugi penal za goste, što bi moglo izazvati dosta nezadovoljstva i reakcija u domaćem taboru.

U ostatku meča dosta borbe, Široki je krenuo svim silama barem po bod, Velež morao da se brani nakon što je nokautirao protivnika u prvih 45 minuta. Pantelić je mogao sve da riješi, a onda je uslijedila kazna nakon velikog promašaja.

U takvoj igri, neminovan je bio još jedan gol, bilo je pitanje samo u kojoj mreži, a na kraju je lopta završila u mreži Veleža, koji je prokockao veliko vodstvo. Ćavar je uposlio Vukoju, koji u 87. dolazi do hat-tricka i donosi vrijedan bod svojoj ekipi. Moglo je doći i do potpunog preokreta, ali je Bagarić pucao kraj gola. Do kraja je Zajmović u dva navrata prijetio, ali loše je šutirao sa 16 metara.

Oglasi

Ovo je ujedno bila i jedina današnja utakmica 18. kola, dok se ostale igraju sutra. Od 13 sati sastaju se Posušje i Sloboda te Tuzla City i Zrinjski, a od 15 sati Sloga i Igman. U ponedjeljak od 13 igraju Leotar i Borac.

Široki se boodvno izjednačio sa Zrinjskim i obj ekipe sada imaju po 33 boda, ali Plemići imaju čak dva meča manje. Velež s 23 boda ostaje na šestom mjestu tabele.

Velež - Široki 4:4

Velež: Bogdanović, Bajrić, Anđušić, Ovčina, Haskić, Blagojević, Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Dejanović

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Josipović, Barišić, Valinčić, Mašić, Bagarić, Kpan, Lukić, Pejić, Ćavar, Kuprešak, De Oliveira

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Barbaricu naprcim ti se svega zivog i mtrvoh, tebi i R4ozicu!Odlicna utakmica odlicne dvije ekipe ali sudije su usrale sve. DVA poklonjena penala Sirokom, ponisten CIST gol Veleza(Ovcina), i on se ima sta buniti.Totalno nezasluzeno.Ipak mislim da je ekipa Sirokog jedna od najboljih ekipa u ligi ali im onako ostra igra nije potrebna. Onom rozicu bih se najj**** svega mrstvog i zivog,koji POGAN od igraca!
8 15
user1605368976
Dva penala svirat gostima i poništiti čist go domaćinu to samo moze ****** dosuditi. To ni Gigovic nebi uspio tako uraditi.
14 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi