Foto - Arsenal

Novi trijumf Arsenala

Artetina mašinerija gazi sve pred sobom

Midhat Šljivak
Teme:

Arsenal je u 16. kolu Premier lige gostovao na Molineauxu kod Wolverhamptona i tim Mikela Artete je upisao sigurnu pobjedu rezultatom 2:0, te je učvrstio prvo mjesto na tabeli.

Londonski Arsenal igra fenomenalan fudbal u ovoj sezoni. Sjajnu formu potvrdili su večeras kod Wolverhamptona pobjedom od 2:0.

Prvo poluvrijeme ovog duela nije donijelo golove. Bilo je šani s obje strane, Guedes je prijetio za Wolvese, Gabriel Jesus za Arsenal, ali na odmor se otišlo bez golova.

Arsenal odlično ulazi u nastavak meča, a već u 55. minuti ekipa je stigla do prednosti. Fabio Vieira je uposlio Martina Odegaarda, a norveški veznjak šalje loptu u mrežu za vodstvo Topnika od 1:0.

Jose Sa je u 75. minuti zaustavio udarac Gabriela Martinellija, ali u nastavku akcije portugalski golman nije mogao napraviti ništa i Topnici stižu do 2:0.

Ponovo je strijelac bio Martin Odegaard. Dočekao je odbijenu loptu na 10-ak metara od gola i zatim je pogodio za povećanje vodstva svog tima.

Domaći su se bezuspješno pokušavali vratiti u meč. Imali su određene šanse da dođu do gola, ali mreža Aarona Ramsdalea se večeras nije zatresla.

Ostalo je tako 2:0 za Arsenal koji je upisao nova tri boda i Topnici na pauzu odlaze s prvog mjesta na tabeli.

Londonski klub je u dosadašnjem dijelu sezone osvojio 37 bodova, imaju pet više od Cityja i bit će interesantno vidjeti kako će odigrati ostatak sezone.

S druge strane Wolverhampton je zakovan za dno tabele Premier lige. Wolvesi su u 15 utakmica osvojili samo 10 bodova.

Ako ovako nastave ne piše im se dobro u nastavku sezone, ali je sreća što je dosta timova ispred njih u lošoj formi, pa razlika nije nedostižna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 16. kolo:

Wolverhampton - Arsenal 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.