Liverpool se nakon penala provuka protiv trećeligaša, Brighton šokirao Emirates

Utakmice EFL Kupa

Liverpool se nakon penala provuka protiv trećeligaša, Brighton šokirao Emirates

Esmer Oštraković

Večeras su odigrane utakmice šesnaestine finale EFL kupa, a viđeno je nekoliko jako zanimljivih rezultata.

Ekipa Arsenala eliminisana je na svom terenu od Brightona, te je ovo veliko iznenađenje večeras, iako su obje ekipe izvele rezervne postave.

Nketiah je doveo Arsenal u vodstvo u 20. minuti, te je izgledalo kao da će to biti nova rutinska pobjeda Topnika.

Stvari je na početak u 27. minuti vratio Welbeck golom sa bijele tačke, a preokret Brightonu donio je Mitoma u 58. minuti.

Konačan rezultat i pobjedu Brightona potvrdio je Lamptey golom u 71. minuti, te je tako odveo svoj tim u narednu fazu takmičenja.

Nottingham Forest je na svom terenu sa 2:0 slavio protiv Tottenhama. Oba gola postignuta sa u drugom poluvremenu i to u razmaku od sedam minuta.

Oglasi

Prvo je Lodi u 50. minuti pogodio za 1:0, a sedam minuta nakon toga Lingard je postigao gol za 2:0 i tako postavio konačan rezultat na ovoj utakmici.

Manchester City je na svom terenu ostvario pobjedu protiv Chelseaja, a konačan rezultat bio je 2:0 za domaće.

Prvi gol viđen je u 53. minuti utakmice, a strijelac je bio Mahrez. Pet minuta kasnije konačan rezultat postavio je Alvarez.

Nakon regularnih devedeset minuta na duelu između Liverpoola i trećeligaša Derby Countyja nije viđen niti jedan gol i utakmica je završena 0:0.

Odmah se pristupilo izvođenju penala, a igrači Liverpoola su imali više sreće, te su na kraju izborili prolaz dalje.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...igrala 3.postava sa igracima za koje ni ja kao dugogodisnji navijac nikad nisam cuo...Klopp izgleda namjerno hoce da ispadne iz kupa da se ne pegla ali ne da mu se...
3 6
nakopitam
Liverpool je Sarajevo za sirotinju
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi