Inter izjednačio protiv Atalante

Edin Džeko nastavio da rešeta mreže klubova u Seriji A!

Endin Čaušević

Atalanta i Inter igraju trenutno meč 15. kola italijanske Serije A, a u centru pažnje ponovo se našao Edin Džeko koji igra u nevjerovatnoj formi.

Džeko je u potpunosti iskoristio odsustvo Romelua Lukakua jer igra u fantastičnoj formi, te je pokazao da i pored činjenice što ima 36 godina i dalje briljira na terenu.

Dijamant je zaigrao od prve minute i danas u Bergamu protiv Atalante i to se pokazalo kao odlična odluka Inzaghija.

Inter nije dobro počeo utakmicu jer je u 25. minuti Ademola Lookman pogodio iz penala za 1:0, ali odgovor Intera bio je ekspresan.

Naime, samo 11 minuta kasnije na semaforu je bilo 1:1, a pogodak za goste zabio je Džeko.

Calhanoglu je centrirao s lijeve strane, loptu je glavom u peterac prebacio Lautaro, a tu se odlično snalazi Džeko koji matira golmana Atalante za 1:1.

Pogodak Dijamanta pogledajte OVDJE.

Džeko je pokazao ove sezone da nije za penziju jer je za bh. napadača ovo bio osmi gol u dosadašnjem dijelu u dresu Intera, a ukupno čak 330. pogodak kojeg je Dijamant postigao u karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za bh. napadača ovo je 250. utakmica u Seriji A, a Džeko je Atalanti zabio osmi gol u karijeri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.