Hoće li Džeko Pjanićevim stopama?

"To me ne pitajte"

Hoće li Džeko Pjanićevim stopama?

Admin Čaušević

Edin Džeko je pravi primjer fudbalera za kojeg godine predstavljaju samo broj. Sa 394 gola u karijeri najbolji je strijleac sa prostora bivše Jugoslavije od aktivnih igrača i tu nema namjeru zaustaviti se. 

Džeko je sjajnim partijama u posljednje vrijeme poslao jasnu poruku čelnicima Intera. Iako će u martu proslaviti 37. rođendan popularni Dijamant je sve osim staro gvožđe.

Sarajlija je bio briljantan u duelu protiv Bologne kada je postigao gol te upisao asistenciju, stao je pred novinare i dobio pitanje koje mnoge zanima.

"Ne pitajte me to sada, imamo još jednu utakmicu da odigramo", glasio je Džekin odgovor na pitanje hoće li produžiti ugovor sa Interom.

Čelnici Nerazzurra će imati sasvim dovoljno vremena tokom pauze zbog Svjetskog prvenstva da pripreme novi ugovor za kapitena bh. reprezentacije.

Sasvim je jasno da će taj ugovor biti značajno niži od sadašnjih 5 miliona eura po sezoni, pa će sigurno i Džeko razmisliti šta i dalje.

Oglasi

Gazzetta dello Sport piše da u slučaju odlaska iz Intera najbolji bh. strijelac ima na stolu tri opcije. To su odlasci u SAD, Tursku ili UAE.

Ljetos je UAE-e otišao Miralem Pjanić potpisavši ugovor sa Sharjahom, a ne isključuje se mogućnost da i Džeko krene njegovim stopama.

Ipak, za vjerovati je da će Džeko tražiti da ostane u nekom od klubova koji igraju na vrhunskom nivou pa sigurno popularnog Dijamanta i sa te strane očekuje zanimljivo proljeće.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, sa golom protiv Bologne 36-godišnjak je stigao do cifre od 394 gola u karijeri. Za Željezničar je bio strijelac četiri pogotka (tri u prvenstvu i jedan u kupu), a češki Usti osam, Teplice 17, Wolfsburg 85, Manchester City 72, Romu 119, Inter 24. 

Posljednji meč u 2022. godini igrati će protiv Atalante, jedne od njegovih omiljenih žrtvi. Do sada je timu iz Bergama dao sedam golova, a imat će priliku da taj učinak i popravi pošto ga italijanski mediji najavljuju kao startera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti