Džeko postigao nova dva gola u Seriji A ove sezone.

Inter bolji od Atalante

Šta bi Inter bez njega? Džeko s nova dva gola donio tri boda Interu na teškom gostovanju

Eldar Ganibegović

U okviru 15. kola italijanske Serije A Inter je kao gost s 2:3 savladao Atalantu. Junak viceprvaka Italije ponovo je bio kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine, Edin Džeko.

Atalanta je bolje otvorila utakmicu, Onana je branio, ali je poklekao u 25. minuti. Dosuđen je penal, odgovornost preuzima Lookman i sjajno pogađa za 1:0.

Desetak minuta kasnije, tačnije u 36. minuti, stvari na početak vraća Edin Džeko. Martinez je ubacio, a Džeko sjajno skreće loptu u mrežu domaće ekipe.

Sjajno je Inter otvorio i drugi dio utakmice i potpuno preokrenuo rezultat u svoju korist.

Igrala se 56. minuta kada je Inter prešao u vodstvo, a gol je ponovo postigao Edin Džeko. Asistirao mu je Dimarco.

Samo šest minuta kasnije Palomino postiže autogol, ali isti igrač kasnije pogađa za 2:3 i ostavlja Atalantu u igri, no više od toga tim iz Bergama nije mogao i Inter je na krilima Edina Džeke stigao do nova tri boda.

Nakon ove utakmice Inter je četvrti s 30 bodova, dok je Atalanta šesta s tri manje. Inter ima 11 manje od vodećeg Napolija i teško je očekivati da se mogu boriti za titulu.

Džeke što se tiče, ovo je za njega peti gol u Seriji A ove sezone, četvrti u posljednje dvije utakmice, a ukupno osmi u sezoni s obzirom na to da je postigao tri u Ligi prvaka.

Sada slijedi reprezentativna pauza zbog Svjetskog prvenstva, a Serie A se nastavlja početkom 2023. godine. U narednom kolu Inter će u derbiju dočekati Napoli, dok će Atalanta u goste Speziji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 15. kolo:

Atalanta - Inter 2:3 (Lookman 25' (P), Palomino 77'; Džeko 26', 56', Palomino 62' (AG))

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.