Savršenstvo od penala u Bergamu: Ovakav udarac ne brane ni tri golmana

Lookman sjajno pogodio

Savršenstvo od penala u Bergamu: Ovakav udarac ne brane ni tri golmana

E. Čaušević

Atalanta i Inter igraju trenutno u Bergamu utakmicu 15. kola italijanske Serije A, a nakon prvog poluvremena rezultat je 1:1, a pored gola Edina Džeke prvi dio meča obilježio je i savršen penal Lookmana

Derbi Atalante i Intera je samo jedan od derbija koji nas očekuju danas u Seriji A, a da ćemo u Bergamu gledati odličnu utakmicu bilo je jasno već na samom početku.

Oba tima su dosta ofanzivno ušla u meč i jasno je da žele s pobjedom završiti prvi dio sezone. No, domaći su bili nešto konkretniji u prvih pola sata i uspjeli su to krunisati golom za 1:0.

Atalanta je do prednosti protiv Intera stigla u 25. minuti kada je De Vrij oborio u kaznenom prostoru Zapatu, a glavni sudija je bez mnogo dileme pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Lookman koji je izveo skoro savršen penal jer Onana nije imao nikakvih šansi da zaustavi njegov udarac.

Onana je poznat po tome što odlično brani penale i golman Intera je pročitao stranu u koju će šutirati igrač Atalante, ali ovaj projektil nije mogao da zaustavi.

Oglasi

Pogodak Lookmana iz penala za vodstvo Atalante protiv Intera pogledajte OVDJE.

Ovaj 25-godišnji Nigerijac u Atalantu je stigao ljetos iz Leipziga za devet miliona eura i već sada se pokazao kao odlično pojačanje.

Lookman je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu kluba iz Bergama odigrao 14 mečeva, te je uspio zabiti šest golova i upisati tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Međutim, slavlje Atalante trajalo je samo 11 minuta jer je Inter ekspresno odgovorio i uspio je da dođe do izjednačenja.

U 36. minuti Calhanoglu je centrirao s lijeve strane, Lautaro je prebacio loptu do Džeke koji matira golmana domaćeg kluba i poravnava rezultat na 1:1.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije