Još jedna diskutabilna situacija

Je li Tuzla City oštećen za penal?

Endin Čaušević

Zrinjski je danas u gostima pobijedio Tuzla City sa 2:1 u derbiju 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a ni u ovoj utakmici nije moglo bez diskutabilnih sudijskih odluka.

Plemići su na gostovanju u Srebreniku uspjeli da dođu do tri boda iako je Tuzla City do kraja utakmice pokušavao da izbjegne poraz, ali je na kraju ostalo 2:1 za goste iz Mostara.

Golove za mostarski klub postigli su danas Janković i Mandić, dok je jedini strijelac za Tuzla City u samom finišu utakmice bio Čeliković.

Međutim, ni na ovoj utakmici nije moglo bez diskutabilnih sudijskih odluka, a jedna od njih se našla posebno u centru pažnje.

Naime, kod rezultata 1:0 u 77. minuti gledali smo napad Tuzla Cityja nakon kojeg su igrači ovog kluba tražili penal jer su smatrali da je lopta pogodila u ruku jednog igrača Zrinjskog, ali je glavni sudija Admir Musić samo odmahnuo rukama.

Domaći su žestoko negodovali što se Musić nije oglasio i smatrali su da je to bio čist penal za njihov tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da stvar bude gora za Tuzla City samo nekoliko minuta nakon toga Zrinjski je postigao i drugi pogodak kada je Mandić pogodio za 2:0.

Već u idućoj akciji domaći tim je smanjio na 1:2 golom Čelikovića i u finišu meča imao je odliičnu šansu preko Veselinovića da dođe do remija, ali na kraju tri boda idu u Mostar.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.