HŠK Zrinjski produžio krizu FK Tuzla City: Janković i Mandić za pobjedu u Srebreniku!
Zrinjski je od sigurnog vodstva uspio da zakuha situaciju, ali je na kraju ipak upisao tri boda (Foto: E.Dindić / SportSport.ba)

Pobjeda Plemića

HŠK Zrinjski produžio krizu FK Tuzla City: Janković i Mandić za pobjedu u Srebreniku!

M. Šljivak, foto: E. Dindić

HŠK Zrinjski savladao je danas u Srebreniku u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipu Tuzla Cityja s 2:1 te su povećali prednost na tabeli u odnosu na pratioce.

Plemići su u Srebreniku uspjeli osvojiti važna tri boda. Slavili su s 2:1 i ponovo su pobjegli Širokom Brijegu i ostalim rivalima.

Nakon uvodnih destak minuta koje su bile poprilično mirne, Zrinjski prvi propušta dobru šansu. Nemanja Bilbija u 11. minuti sa šest metara prebacuje gol.

Isti igrač je u šansi i četiri minute kasnije. Ovog puta gađa glavom, Barcola dobro brani i nije bilo promjene rezultata.

U 25. minuti pokušava i Ilinković - neprecizno. Zatim ponovo Bilbija gađa loše, a zatim u 31. minuti slijedi nešto što će proganjati igrača Tuzla Cityja Allana Eleoueta.

Švicarski fudbaler nije uspio zabiti gol sa samo tri metra. Dočekao je centaršut s desne strane, ali je uspio promašiti praznu mrežu.

Oglasi

U 40. minuti protesti gostiju. Nakon nepostojećeg kornera za goste Nemanja Bilbija gađa glavom, golman Tuzle brani, a gosti dižu ruke i protestuju smatrajući da je lopta prešla liniju.

Sudija Admir Musić nije smatrao tako. Odmahnuo je rukom i utakmica je nastavljena bez promjene rezultata nakon prvih 45 minuta igre.

Janković je prijetio golu domaćeg tima nakon deset minuta igre u nastavku, Barcola je ponovo siguran.

Bolju igru Plemići krunišu u 65. minuti meča. Niko Janković je sve napravio sam i udarcem sa 16 metara pogađa mrežu domaćeg tima za vodstvo gostiju od 1:0.

I u nastavku je Zrinjski bolji. Bilbija i Janković su imali šanse, a u 77. minuti desio se još jedan sporni trenutak kada su domaći tražili igranje rukom, ali se sudija nije oglasio.

Oglasi

Zrinjski do drugog gola stiže u 80. minuti. Samo što je ušao u igru Mandić pogađa za prednost od 2:0.

Uspjela se Tuzla vratiti u meč. Jasmin Čeliković zabija gol za 2:1 u 84. minuti, no do kraja meča promjene rezultata nije bilo i Plemići slave tri boda protiv u posljednje vrijeme izuzetno neuvjerljive Tuzle koja je u velikoj krizi rezultata.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Tuzla City - Zrinjski 1:2

Tuzla City: Barcola, Nukić, Kuzmanović, Šukilović, Karić, Pantelić, Čeliković, Mišić, Mehidić, Diaby, Eleouet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Čondrić, Ćorluka, Jakovljević, Barišić, Bekić, Sučić, Stranput, Tičinović, Janković, Ćuže, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bavarac1312
Čist penal kod 0-1 nije sviran za Tz City, faul u napadu Bilbije kod 0-2. Sramota Musiću...
5 11
pjanke.sa
Ma sta je produzio je bem li ti sudija majku u pi cku!!! Kakva kradja to je nevjerovatno. Drugi gol Zrinjskog skroz neregularan. Bilbija faul napravio na sredini. 2 zuta su trebali dobiti go vna zasticena u prvom poluvremenu. Dalje Bilbija glavom puca na gol ovaj svira korner. Situacija kada su satro iz tog kornera dali gol u prvom poluvremenu. Provokacija kod auta TC igrac Zrinjskog morao dobiti zuti karton. Ovo je nemoguce kako se svira za njih i Borac!!! SAVEZ NAPOLJE!!!
9 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti