Sarajevo gostuje Leotaru

Obuća i Maksimović se nadaju istom

Admin Čaušević

Bivši prvaci BiH Leotar i Sarajevo će se sastati u nedjelju na stadionu Police. Bit će to posljednji meč za oba tima u ovoj godini te će oba sastava nastojati da dođu do punog plijena. 

Sarajevo se na teren vraća poslije dvosedmične pauze s obzirom da je susret 18. kola protiv Željezničara odgođen za proljetni dio sezone.

Bordo timu će u Trebinju biti sve osim lagano, a šef stručnog štaba Emir Obuća vjeruje da njegovi izabranici mogu do trijumfa što se i očekuje od sarajevskog kluba.

"Očekivanja su uvijek ista kada je u pitanju FK Sarajevo, ići ćemo na pobjedu, da odigramo što bolje i nadam se da su igrači svjesni. Spremali smo se čitavu sedmicu", kazao je Obuća te nastavio:

"Leotar se nalazi u nezavidnoj poziciji, sigurno će imati i motiv više, ali bit ćemo spremni na to. Džafić se povrijedio, a ostali igrači su u konkurenciji, pa ćemo vidjeti."

Tokom mini pauze seniori Sarajeva su pobijedili juniore sa 5:3, a Obuća je pohvalio mlade nade Bordo tima.

"Imali smo priliku da užvamo u utakmici između prvog tima i juniora, juniori su pokazali da se radi o kvalitetnoj ekipi i ovim putem želim da im čestitam na tituli jesenjeg prvaka. Ima igrača koji mogu da konkurišu za prvi tim."

I dok gostima trebaju bodovi u borbi za evropska mjesta, Leotaru su neopohodni u borbi za opstanak. Zna to i trener Trebinjaca, Marko Maksimović.

"Očekuje nas utakmica posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva protiv Sarajeva, koje je jedan od najvećih klubova u državi i ima jedan od najkavalitetnijih 'rostera'. Oni su na početku prvenstva imali velike ambicije, ali je očigledno da prolaze kroz krizu i sa novim stručnim štabom pokušavaju da se izdignu", kazao je Maksimović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sa druge strane mi smo u boljoj situaciji u odnosu na prošlo kolo, jer nam se vraćaju Čavić, Đajić, Matković, Cmiljanović i Puletić, a ne možemo računati na Uzelca, Milovića i Stojkovića. Imamo razloga za optimizam pred ovu utakmicu. Uz dobar pristup i energiju možemo doći do pozitivnog rezultata", dodao je on.

Nedjeljni susret na stadionu Police počinje u 13 sati, a pravdu će dijeliti Ermin Sivac iz Zenice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.