N/FSBiH ne prašta: Kazna za komentar o suđenju na utakmici u Trebinju
Ilija Mašić novčano kažnjen zbog komentara na suđenje.

Mašić će morati platiti

N/FSBiH ne prašta: Kazna za komentar o suđenju na utakmici u Trebinju

E. Ganibegović

Fudbaler Širokog Brijega kažnjen je od strane Disciplinske komisije N/FSBiH nakon komentara o suđenju poslije jedne utakmice.

NK Široki Brijeg je u okviru 15. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine 22. oktobra s 1:0 poražen u Trebinju od Leotara.

I ta utakmica je jedna od onih koje se komentarišu zbog spornog suđenja. Ništa neobično za našu ligu, a kaznu je zbog komentara zaradio jedan fudbaler Širokog Brijega.

Naime, na sjednici koja je održana devetog novembra, Ilija Mašić je kažnjen s 500 KM zbog izjava nakon utakmice.

"Vjerujte, ovo još nismo doživjeli. Na stranu što je teren bio loš, snašli bi se mi, ali nama nije bilo dopušteno igrati. Vidjelo se to od prve minute kuda sve vodi. Nisam se dobro osjećao poslije utakmice. Stegla me neka mučnina. Pitali smo se zašto, što smo mi skrivili za takav odnos.

Istina je, imamo neplanirano puno bodova. Nije to niko očekivao, ali sve smo ih osvojili poštenim radom, niko nam ništa nije darovao, ali moramo sve zaboraviti, sve progutati i ići dalje svojim putem, pošteno kako znamo, to će nam se vratiti. Je li to moguće?", kazao je tada Mašić.

Oglasi

Podsjetimo, sporni meč riješio je Handžić golom u 87. minuti utakmice, a Leotar nije iskoristio ni penal na toj utakmici koji im je sudija Marić dosudio početkom drugog dijela. 

Inače, nakon 18 odigranih utakmica Široki Brijeg se nalazi na visokom drugom mjestu s 33 boda, s utakmicom manje i tri boda manje od vodećeg Zrinjskog.

Sutra Širokobriježane očekuje posljednja utakmica u ovom jesenjem dijelu, a okviru 19. kola će na Pecari dočekati Tuzla City.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je Ilija Mašić u pitanju, radi se o jednom od najstandardnijih fudbalera Širokog Brijega.

Nastupio je na svih 18 utakmica u Premijer ligi ove sezone i postigao jedan gol uz isto toliko asistencija. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Ja u ovom njegovom komentaru ne vidim da je on uopste spomenuo i sudiju i sudjenje na toj utakmici. Neopravdana kazna od strane onih iz FSBiH. A ja se sjecam da je taj sudija kojeg nazivate najstardandnijim zapravo poklonio penal Leotaru koji oni nisu iskoristili. Zasto taj ''najstardandniji'' sudija nije bio kaznjen zbog svog pristrasnog sudjenja?
4 0
Husrefbeg22
Zadnje 3 godine prosrpske sudije koji poklanjaju penale borcu, leotaru (i jos nekim klubovima), te iskljucuju ponajvise igrace Sarajeva bili su samo nagradeni. Kako je dosao onaj vic iz bl sudenje je katastrofalno.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi