Zašto neki navijači mogu, a neki ne mogu u Trebinje?

Razočarenje za navijače FK Sarajevo pred nedjeljni meč

Zašto neki navijači mogu, a neki ne mogu u Trebinje?

S. Mlaćo
Da u Premijer ligi naše zemlje za sve klubove i njihove navijačke skupine ne važe ista pravila i nije neka novost. Potvrđeno je to i sada, pred susrete posljednjeg kola jesenjeg dijela Premijer lige.

Takvi slučajevi su baš česti, a sada su razočarani navijači Sarajeva koji ne mogu bodriti svoj tim u Trebinju. Njihov voljeni tim u nedjelju gostuje na Policama, gdje ih sigurno očekuje težak meč.

Leotar vodi bitku za opstanak, dok bordo momci sa eventualna tri boda žele ostati u vrhu tabele i u što boljoj situaciji otići na zimsku pauzu.

[facebook]https://www.facebook.com/UNFKS/photos/a.310309029179627/2101900363353809[/facebook]

Navijači Sarajeva, popularne Horde Zla, razočarano su obavijestili svoje članove da u Trebinje ne mogu ići.

"Obavještavamo sve navijače FK Sarajevo da neće biti organizovanog odlaska na utakmicu protiv FK Leotar. Naime, gostovanje je zabranjeno od strane policije jer domaćin navodi kako je gostujuća tribina u izgradnji. Napominjemo da je ovo slučaj bio i prošle godine. Ovim putem poručujemo da se fudbal igra zbog navijača. Neosnovane zabrane dolaska na utakmice mogu probuditi samo revolt. Vidimo se sljedeće polusezone!“, stoji u objavi na UNFKS – Horde Zla.

Oglasi

Nezadovoljstvo navijača je svakako očekivano, a treba istaći da pojedine navijačke grupe su bile ove polusezone na Policama.

Radi se o navijačima Zrinjskog i Širokog Brijega, te gostujuća tribina tada nije bila kako domaći navode u izgradnji.  Postavlja se pitanje kako klubovi tek tako mogu zabraniti dolazak protivničkih navijača, te odluke mijenjati iz kola u kolo.

Samo jako, na našem putu ništa neće proći lako!

Posted by Ultras-Zrinjski Mostar on Monday, October 17, 2022

Treba istaći da je ove sezone zbog radova na stadionima gostujućim navijačima bilo zabranjeno prisustvovanje na zamjenskim stadiona. Zbog toga su npr. odgođena dva velika derbija Velež – Zrinjski te FK Sarajevo – FK Željezničar.

I neka svi su protiv nas...

Posted by Škripari Široki Brijeg on Sunday, October 23, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na taj način dodatno je umanjena posjeta na bh. stadionima, ionako mizerna na pojedinim utakmicama, a nadamo se da će situacija se promijeniti u drugom dijelu sezone. Navijači svakako zaslužuju da bodre svoje ljubimce na svim stadionima, uz naravno fer i korektno ponašanje.

Podsjetimo, pravdu na meču Leotar i Sarajevo dijelit će Ermin Sivac iz Zenice. Pomoćnici su mu Stefan Tešanović iz Istočnog Sarajeva i Jure Musa iz Čitluka. Četvrti sudija je Mateo Musa iz Čitluka. Delegat je Mirko Milošević iz Zvornika.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Barbossa
Pa jbmu više majku, ako smo ikada ikome zabranili da dodje na Koševo i bodri svoju ekipu. U čemu je problem? Dodju malo vide glavni grad, navijaju bez problema odu kući. Ali ne tribina u Trebinju je u izgradnji. Ne volim onog Bilbiju, ali neka Vas je iz****o za onaj bojler:D Poz
11 0
SamoSiroki
Smiješno.. Leotar pade na niske grane
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti