Stigli su demanti, ali uzalud

Putin je divu od 213 cm naredio da mora na ratnu liniju, uslijedila je "slučajna" nezgoda

Admin Čaušević

Vladimir Putin je u septembru najavio djelimičnu mobilizaciju što je izazvalo strah i paniku kod ruskih bogataša, ali i pojedinih političara. Među prvim koji su se odazvali pozivu bio je i slavni bokser Nikolai Valuev, međutim došlo je do nepredviđenih okolonosti pa čuveni Rus nije otišao u rat.

Bivši svjetski bokserski šampion Nikolai Valuev navodno je hitno prebačen u bolnicu pod misterioznim okolnostima, izvještavaju inostrani mediji.

Ovaj 213 cm visoki gorostas, koji je postao poznat zbog svoje borbe s Davidom Hayeom je politički aktivan i te slaže sa politikom koju vodi predsjednik Rusije Vladimir Putin.

Nakon što je Putin u septembru proglasio djelimičnu mobilizaciju zbog agresije na Ukrajinu među opozvanim se našao i Valuev.

Valuev se od boksa oprostio 2010. godine i odmah se posvetio politici

Ali ovaj 49-godišnjak je u četvrtak navečer prevezen u moskovsku bolnicu, a kako javlja The Sun imao je problema s nogom, a navodno se spominje i lom noge.

Njegov glasnogovornik Valery Kuzenkov je sve glasine demantovao, međutim rijetko ko mu je povjerovao, barem kada su u pitanju zapadni mediji.

"Nikolaj Sergejevič skače, pleše. Jučer je do kasno bio u državnom paralementu", poručio je Kuznekov.

"Niko mu nije slomio noge i niko ga nije smjestio u bolnicu. Živ je i zdrav, nasmijan i hoda na dvije noge. Sada je kod kuće."

Valujev je krajem septembra na društvenim mrežama objavio fotografije poziva za javljanje u najbližu vojnu službu, uz objavu naslovljenu: "Ako domovina zove, ići ću."

Od tada nema naznaka da je doista otišao u Ukrajinu.

Posljednji meč 49-godišnjaka dogodio se protiv Hayea 2009. kada je izgubio WBA naslov u teškoj kategoriji. On je 2010. godine liječen je zbog "ozbiljnih problema s kostima i zglobovima", poslije čega se i penzionisao.

Valuev je krenuo u politiku 2011. kada se pridružio ruskom parlamentu ili Dumi kao član stranke Jedinstvena Rusija koja podržava Putina. U zgradi paralmenta su mu morali napraviti posebnu stolicu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.