Vladimir Putin se hvali kako je majstor borilačkih vještina, a Japanac je od njega napravio vreću
Foto - EPA

Učenik ga je bacao kako je htio

Vladimir Putin se hvali kako je majstor borilačkih vještina, a Japanac je od njega napravio vreću

Midhat Šljivak

Ruski predsjednik Vladimir Putin već danima širi ratno zlo u Ukrajini.

Rusija je napala svoje susjede, a Putin je svakodnevno glavna tema svih svjetskih medija.

Putin je poznat kao ljubitelj borilačkog sporta. Često je pokazivao svoje judo vještine s najboljim ruskim borcima, a nosioc je i crnog pojasa.

Međutim, ono što mu se desilo 2000. godine tokom posjete Japanu nešto je što će oduvijek pamtiti. Okušao se u borbi s japanskim judo učenicima i nije dobro prošao.

Putin je japanskom borcu poslužio doslovno kao vreća. Bacao ga je s jedne na drugu stranu i Putin je otišao s treninga poprilično slomljen.

Interesantno je svakako da je ruski predsjednik navodno bio dobar i u taekwondou. Majstor ovog sporta Benjamin Wittes prozvao ga je i na borbu tvrdeći da je obična prevara.

"U snimcima koje sam vidio, niko od njegovih protivnika nije ni pokušao da bude bolji. Čista demonstracija ukemija (odbrambenih padova). Putin je prevara od borca. Ljudi padaju ispred njega", rekao je Wittes.

Internacionalna judo federacija prije nekoliko dana oduzela je titulu počasnog predsjednika Putinu, a zatim je isto napravila i taekwondo federacija.

Top Komentari

kenny
**** vam putin mater
5 1
Gasirotti
Jao naslova
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi