Tri utakmice na programu

Svjetsko prvenstvo je počelo jučer, ali danas se očekuje pravi spektakl

Esmer Oštraković

Svjetsko prvenstvo u Kataru zvanično je počelo jučer utakmicom između domaćina i reprezentacije Ekvadora, a pobjedu su sasvim očekivano upisali gosti.

Naravno, pravi spektakl kreće danas, jer su na rasporedu tri utakmice, koje bi kvalitetom trebale biti dosta bolje nego jučerašnji susret.

Današnji program počinje u 14 sati kada će na teren izaći jedan od glavnih favorita za osvajanje zlata na Mundijalu.

Radi se o reprezentaciji Engleske, koja je na prošlom Svjetskom prvenstvu zaustavljena u polufinalu i sada žele otići korak dalje.

Današnji susret protiv autsajdera u grupi je jako važan za njih, jer moraju ostvariti dobar start i pokazati šampionske ambicije.

Pitanje je da li će Southgate odmah izvesti najjači sastav ili će odlučiti da eksperimentiše jer to voli da radi.

Od 17 sati očekuje nas derbi u grupi A u kojem se sastaju Senegal i reprezentacija Nizozemske, a obje selekcije žele pobjedu.

Senegal na Svjetskom prvenstvu mora nastupiti bez Sadija Manea koji je povrijeđen, dok zbog povrede u Nizozemskoj nema Depaya.

Današnji program završava se utakmicom koja će biti odigrana u 20 sati, a radi se o duelu SAD-a i Walesa.

Ovaj duel bi mogao otkriti drugog putnika, uz Englesku, u narednu fazu takmičenja, ali naravno iznenađenja su moguća, pogotovo na otvaranju turnira.

Raspored današnjih utakmica:

14:00 Engleska - Iran

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

17:00 Senegal - Nizozemska

20:00 SAD - Wales

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.