Declan Rice ponio prazan kofer u Katar, objasnio i zašto
Za 23-godišnjeg veznjaka West Hama ovo će biti prvo nastupanje na Svjetskom prvenstvu

Ima velike planove

Declan Rice ponio prazan kofer u Katar, objasnio i zašto

Edmir Škorić

Engleski reprezentativci spakirali su svoje torbe i otputovali u Katar gdje imaju velika očekivanja, poput ostalih reprezentacija iz svjetskog nogometnog vrha.

Declan Rice (23) našao se na spisku selektora Garetha Southgatea, a zadnji vezni West Hama uočen je kako nosi jedan prazan kofer uz ostale svoje stvari. Na pitanje zašto ga je ponio, Rice je odgovorio:

"Nadam se da ću u njemu kući ponijeti trofej 18. decembra, zato sam ga i ponio".

Ovaj 23-godišnji nogometaš igrat će svoje prvo Svjetsko prvenstvo i starter je u timu Garetha Southgatea. Preoptimistično je postupio sa koferom, a ako Englezi i osvoje trofej, nema nikakve sumnje da će svi biti složni da se u Riceovom koferu on vrati u Englesku.

Engleska turnir otvara u ponedjeljak utakmicom protiv Irana na Khalifa stadionu, zatim u petak igra na Al Bayt stadionu protiv Sjedinjenih Država, a u 3. kolu će 29. novembra (utorak) odmjeriti snage sa Walesom na Ahmad Bin Ali stadionu.

Southgate je ranije objavio spisak igrača i na njemu je veliki broj zvijezda, uglavnom igrača koji dolaze iz engleske Premier lige.

Oglasi

Golmani: Jordan Pickford, Nick Pope, Aaron Ramsdale

Odbrana: Trent Alexander-Arnold, Conor Coady, Eric Dier, Harry Maguire, Luke Shaw, John Stones, Kieran Trippier, Kyle Walker i Ben White.

Vezni red: Jude Bellingham, Conor Gallagher, Jordan Henderson, Mason Mount, Kalvin Phillips, Declan Rice

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Napad: Phil Foden, Jack Grealish, Harry Kane, James Maddison, Marcus Rashford, Bukayo Saka, Raheem Sterling, Callum Wilson

Neka od imena koja nisu dobila poziv za Svjetsko prvestvo, a koji ove sezone igraju zaista fenomenalno su Fikayo Tomori, Tammy Abraham, Jarrod Bowen, Joe Gomez i James Ward-Prowse.

Top Komentari

user1627322078
Hahahahahhaah, glupi Enzglezi
1 0
Galacticosi
Puno se prica o njima a na kraju uvijek podbace
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi