Englezi potpuno uništeni od alkohola u Kataru, a njihova priča je najluđa koju ćete ikad čuti
Nekolicina navijača Engleske imala je tu 'sreću' da se ipak domogne piva u Kataru

Oni su se snašli

Englezi potpuno uništeni od alkohola u Kataru, a njihova priča je najluđa koju ćete ikad čuti

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Engleske utakmicom protiv Irana danas počinje nastup na Svjetskom prvenstvu u Katar, a usprkos zabrani korištenja alkohola, navijači ove selekcije uspjeli su da se 'unište' od alkohola i to su javno rekli.

Engleski navijači pretrpjeli su veliko razočarenje kada je Katar odlučio zabraniti prodaju alkohola neposredno pred početak Mundijala.

To je značilo da će trijezni morati da prate utakmice, što im se nije dopalo, pa su neki od njih krenuli u akciju na katarskim ulicama, kako bi došli do alkohola.

U tome su navodno uspjeli. Nekoliko njih je navodno zahvaljujući lokalcima došlo do onog što su tražili.

"Samo smo se dobro zabavljali, zezali, našli smo svoju lokaciju i uživali", rekao je poprilično pijani Alex i nastavlja:

"Tražili smo pivo i oni su nam rekli da će to srediti. Uskočili smo u njegov džip i završili u ogromnoj vili".

Oglasi

"Pokazao nam je majmune, egzotične ptice. Bilo je zaista ludo", tvrdi ovaj navijač reprezentacije Engleske.

Njegov prijatelj John tvrdi da je taj koji ih je 'častio' bio sin jednog lokalnog šeika.

"Upoznali smo sina od nekog šeika. Odveo nas je u svoju palaču i pokazao nam je te lavove i sve. Sjajno su nas dočekali i pogledajte oko sebe, ne može bolje od ovog", istakao je John.

Snimke iz noćnog provoda postoje. Alex se oglasio i na svom Twitteru i ističe kako je oduševljen načinom na koji je dočekan u Kataru.

"Ne slušajte te glupe medije koje konstantno seru o ovoj naciji. Iznikli su iz ničega, rade neke lude stvari, ali zar nisu Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države najveći kršitelji ljudskih prava? Arapi su nas toplo dočekali. Svako poštovanje", napisao je on.

Oglasi

Snimci provoda i zabave postoje. Ovi momci su uspjeli doći do alkohola i čini se da su razliku od drugih imali sreće u tome.

[twitter]https://twitter.com/digitlprofiting/status/1594426207587930112[/twitter]

Treba istaći da će američka pivska kompanija Budweiser, koja je jedan od službenih sponzora Svjetskog prvenstva, izgubiti oko 50 miliona dolara zbog zabrane prodaje piva u Kataru.

Hiljade limenki piva ostale su ne iskorištene, a pa su oni od FIFA zatražili isplatu nastale štete, na koju imaju pravo po ugovoru.

[twitter]https://twitter.com/digitlprofiting/status/1594446628039147520[/twitter]

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ova kompanija je najavila da će sve limenke piva koje su dostavljene u Katar pokloniti pobjedniku Svjetskog prvenstva:

"Novi dan, novi tweet. Pobjednička ekipa će dobiti pivo. Ko će ga osvojiti?" stoji u objavi.

Top Komentari

axel42
Vi ovdje očigledno promovišete alkohol, drogu, prostituciju jer samo o tome pišete!! Kako vas nije sramota? Još stajete na stranu onih koji kritikuju domaćina što nedopušta alkohol na stadionima. Znači nemoral treba podržavati a ono što je dobro kritikovati!! Aferim!!
2 0
vedin
Kakve vi gluposti valjate. Pa vi ste pisali da je alkohol zabranjen na stadionima i oko stadiona, a da postoje fan zone gdje se toci piva. A alkohol se svakako kod njih može legalno kupiti samo je skuplji.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi