Nije ga baš oduševio

Aguero je volio da se šali, ali taj igrač Barcelone bi ga "ubio" pogledom: "Tip je preozbiljan"

E. Čaušević

Sergio Aguero je prije godinu dana šokirao sve kada je saopštio da zbog srčanih problema mora da završi karijeru, a iako je u Barceloni proveo svega nekoliko mjeseci jako dobro se uklopio u tim, no jedan član ga je neugodno iznenadio jer nije baš shvatao njegov humor.

Aguero je na ljeto prošle godine odlučio da napusti Manchester City nakon što mu je istekao ugovor i potpisao je dvogodišnju saradnju s Barcelonom, ali njegova avantura u ovom klubu je prekratko trajala.

Očekivalo se da će Argentinac biti veliko pojačanje za katalonski klub i odigrao je nekoliko dobrih mečeva na startu sezone, ali potom prije godinu dana svi su bili u šoku kada je saopštio kraj karijere.

Aguero je na jednom meču Barcelone morao da napusti teren jer je imao problema s disanjem, a kasnije se ispostavilo da su u pitanju problemi sa srcem i doktori su savjetovali da okači kopačke o klin.

Iako je to sigurno bila najteža odluka u njegovom životu na kraju je morao da misli na zdravlje i Aguero je odlučio da je vrijeme za oproštaj.

U Barceloni je proveo svega nekoliko mjeseci, ali se odlično uklopio u tim što su pokazale i suze kada se opraštao od Katalonaca.

Aguero je prije nekoliko dana u jednom intervjuu priznao da su ga u svlačionici Barcelone odlično dočekali i da je sve bilo prekrasno tokom njegovog kratkog boravka u dresu Blaugrane.

Međutim, izdvojio je jednog igrača s kojim nije baš imao neki odnos, a ponajviše je to bilo jer očito da nije shvatao humor i šale koje je Aguero često koristio - to je bio Marc-Andre ter Stegen.

"Marc-Andre ter Stegen nikada nije razumio moje šale. Hodao bih smiješno, prišao mu i rekao: 'Hej, šta ima?, a on bi me samo pogledao kao najčudniju osobu koju je vidio. Tip je tako ozbiljan da je to nevjerovatno", rekao je Aguero.

Ovaj Argentinac nalazi se trenutno u Kataru gdje će bodriti svoje dojučerašnje saigrače iz reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Put do Katara će Aguero sigurno dugo da pamti jer su u avionu s njim na tom dugom letu bili i navijači Brazila koji su pjevali svo vrijeme navijačke pjesme, a čak je Aguero objavio i video da pokaže barem dio te atmosfere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.