Laporta kaže da Barcelona nema novca, a na Mundijalu prate čak desetoricu igrača koje žele dovesti

Zna se koga će pratiti

Laporta kaže da Barcelona nema novca, a na Mundijalu prate čak desetoricu igrača koje žele dovesti

E. Čaušević

Joan Laporta prije nekoliko dana izjavio je da Barcelona zbog finansijskih problema neće moći dovoditi pojačanja u januarskom prelaznom roku, ali mnogi smatraju da to nije istina jer je klub poslao nekoliko skauta u Katar da prate Mundijal i igrače koji su na listi želja ovog kluba.

Laporta je uspio da koliko-toliko popravi finansijski saldo Barcelone nakon što je prije skoro dvije godine preuzeo klub. Uspio je da napravi čudo u ljetnom prelaznom roku dovođenjem velikih pojačanja, te se očekuje da nastavi u istom ritmu i u januaru.

Međutim, prije nekoliko dana predsjednik katalonskog kluba izjavio je da Barce nije baš u najboljem stanju što se tiče finansija, te da je finansijski fair play glavni razlog što neće uspjeti u januaru dovesti neko veliko pojačanje.

No, španski mediji smatraju da Laporta ne govori baš istinu i da jednostavno želi malo da skine pažnju s Barcelone kako bi klub što bolje uradio pripremu za zimski prelazni rok.

Katalonski Sport objavio je da će Barcelona gotovo sigurno dovesti u januaru barem jednog fudbalera, a na listi želja nalazi se nekoliko vrhunskih imena.

Da će Barcelona biti aktivna kada krene zimski prelazni rok najbolje je pokazala činjenica da je Laporta nakon razgovora sa saradnicima odlučio da pošalje nekolio skauta u Katar koji će pratiti igrače koji su na listi želja.

Oglasi

Sport je objavio da se na toj listi koju su skrojili Xavi i sportski direktori u Barceloni nalazi ukupno deset fudbalera.

Nekog od njih desetorice će klub sigurno pokušati svim silama dovesti već u januaru, a također većina njih će biti meta Barcelone i na kraju ove sezone kada će budžet za pojačanja sigurno biti dosta veći.

Barcelona je poslala skaute u Katar koji će pomno pratiti nastupe igrača koji su na njihovoj listi želja, a to su: Ilkay Gundogan, Ruben Neves, Enzo Fernandez, Juan Foyth, Joško Gvardiol, Bernardo Silva, Benjamin Pavard, Diogo Dalot, Youri Tielemans i Martin Zubimendi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednje vrijeme ponajviše se s Barcelonom povezuje Gundogan kojem na kraju sezone ističe ugovor s Manchester Cityjem, te neće biti čudno ukoliko ga engleski klub odluči prodati u januaru kako bi izbjegli opciju da on na ljeto ode bez obeštećenja.

Skauti Barce će imati pune ruke posla, a koji igrač će dobiti njihove najbolje ocjene i preporuke da ga dovedu u klub ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...bit ce novca,sljedece sezone ce smanjiti plate Lewandowskom,Koundeu,Kessiju i ovim novim pojacanjima i eto love...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi