Sporazumni raskid ugovora

Nardin Mulahusejnović više nije igrač FK Sarajevo · Zvanično

Endin Čaušević

Čelnici FK Sarajevo su odmah nakon završetka prvog dijela sezone odlučili napraviti promjene što se tiče igračkog kadra i zahvaliti se na saradnji pojedinim igračima, a danas je s Koševa potvrđeno da Nardin Mulahusejnović više nije igrač tog kluba.

U bordo taboru ne mogu biti zadovoljni prvim dijelom sezone koji je bio dosta turbulentan što se nije očekivalo kada je počela nova sezona Premijer lige.

Sarajevo je porazom u Trebinju protiv Leotara završilo prvi dio sezone Premijer lige kojim sigurno ne mogu biti zadovoljni, a čelnici kluba odmah su odlučili da naprave promjene u igračkom kadru.

Čini se da je prvi cilj čelnika Sarajeva da se zahvale na saradnji igračima koji nisu opravdali očekivanja, a prvi koji je napustio klub je Vlatko Drobarov.

Drobarov i Sarajevo jučer su postigli sporazumni raskid saradnje i jasno je da on neće biti jedini koji je završio svoju avanturu u Sarajevo.

Naime, s Koševa su danas saopštili da su postigli sporazumni raskid saradnje i s Mulahusejnovićem koji više nije član ovog kluba.

"FK Sarajevo i Nardin Mulahusejnović sporazumno su raskinuli ugovor koji je važio do 31. maja 2024. godine. Nakon završetka prvog dijela sezone igrač se obratio sa zahtjevom za raskid saradnje, a isti je prihvaćen od strane kluba.

Mulahusejnović je u FK Sarajevo stigao ovog ljeta nakon što je prethodne četiri sezone igrao u Sloveniji nastupavši za Maribor, Koper i Muru. Za bordo tim je debitovao u gostujućoj pobjedi protiv Borca upisavši asistenciju, a ukupno je u dresu FK Sarajevo odigrao 17 utakmica i postigao 3 pogotka uz 2 asistencije.

Nardinu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!", saopštili su danas iz bordo kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sigurno je da će s Koševa biti još odlazaka pred početak priprema za drugi dio sezone, te će biti zanimljivo kome će se bordo klub još zahvaliti na saradnji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.