Olimpija želi Varešanovića?

Slovenci žele veznjaka sa Koševa

Olimpija želi Varešanovića?

E. Škorić

Nekoliko igrača napustit će Sarajevo u pauzi koja je od danas i zvanično počela, ali čini se da među njima nije Dal Varešanović, 21-godišnji veznjak koji je u 17 premijerligaških nastupa postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Poput svih igrača bordo tima, tako ni Dal Varešanović ne može biti zadovoljan kako je okončan prvi dio sezone za Sarajevo.

Neki će otići jer u klubu smatraju da ne posjeduju kvalitet da nose bordo dres, no u slučaju talentovanog Dala stvari su drugačije. Na Koševu ga žele zadržati, pa su jednu konkretnu ponudu već odbili.

SportSport.ba nezvanično saznaje da lider slovenačkog prvenstva, ekipa ljubljanske Olimpije, želi u svoje redove dovesti mladog veznjaka Sarajeva.

Navodno su iz ljubljanskog kluba kontaktirali Sarajevo, no ponuđena svota novca na ime obeštećenja ne zadovoljava bh. klub, tako da od transfera gotovo sigurno neće biti ništa.

Dal je krajem jula potpisao novi ugovor sa Sarajevom, nakon sezone u kojoj je za prvi tim na 33 meča postigao sedam golova.

U Sarajevu ga smatraju najpotentnijim igračem u ligi i najvećim potencijalom. Prošao je školu Liverpoola i u bordo timu ga se ne žele odreći jer vjeruju da je on budućnost.

"Vidimo ga kao jednog od naših najznačajnijih produkata u budućnosti“, rekao je svojevremeno Emir Hadžić, sportski direktor FK Sarajevo, u jednom od intervjua za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Varešanović je kao dijete ponikao u akademiji Sarajeva, boravio i u zagrebačkom Dinamu, onda se vratio kratko na Koševo, pa igrao za mladi tim i rezerve Liverpoola, da bi u jesen 2020. godine došao u svoj matični klub.

Polusezona za zaborav je iza njega i iza kompletne ekipe, ali proljeće bi moglo donijeti zaokret situacije.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gogs
To vam je najjaci igrac, a skontacete to za koju godinu. Napadate momka neosnovano, a jedini je koji ima neki potencijal
9 0
VenamaHrabrih
Zaljepite mu na čelo 100€ i uručite.
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi