Drobarov i Sarajevo se razišli, ko je sljedeći?
Vlatko Drobarov je potpisao jednogodišnji ugovor, ali samo nekoliko mjeseci kasnije napušta Sarajevo

Počinje remont ekipe sa Koševa

Drobarov i Sarajevo se razišli, ko je sljedeći?

Edmir Škorić

Vlatko Drobarov je u junu ove godine stigao kao veliko pojačanje u odbranu Sarajeva, ali samo pet mjeseci kasnije napušta glavni grad naše zemlje.

Fudbalski klub Sarajevo doživio je veliki broj promjena tokom ljeta, a jedno od najvećih pojačanja za narednu sezonu trebao je biti makedonski internacionalac Vlatko Drobarov.

Iskusni igrač koji je došao iz Sjeverne Makedonije i trebao je da bude jedan od glavnih igrača, ali bivši igrač Cherno Morea samo se uklopio u sivilo bordo tima.

Igrao je na različitim kontinentima. U Meksiku je igrao za Murcielagos, u Saudijskoj Arabiji za Ohod iz Medine, u Indiji za Kerala Blasterse, a bio je član armenskog Banantsa, kiparskog Arisa iz Limassola, te Belasice, Teteksa, Vardara, Skopja i Napredoka u svojoj Sjevernoj Makedoniji.

Tada je potpisan ugovor na godinu dana sa Sarajevom, no već nakon prvog dijela sezone Drobarov odlazi. Dogovoren je raskid saradnje i očekuje se uskoro i zvanična potvrda.

Navodno će Koševo napustiti nekoliko igrača i Drobarov je tek prvi u nizu. U narednim danima bi trebalo da se raskinu ugovori sa Asmirom Suljićem, Danielom Avramovskim, Nemanjom Tomaševićem...

Oglasi

Bilo je za očekivati da će uprava Sarajeva praviti remont nakon jedne od najgorih polusezona u historiji, pošto je tim završio na petom mjestu i po prvi put sa negativnom gol-razlikom (22:25). Najavio je to i pomoćni trener Vučina Šćepanović, nakon što je ekipa u nedjelju izgubila s 2:0 u Trebinju od Leotara.

"Čestitke Leotaru, što se mene tiče, pojedinci su pokazali da nemaju kvalitet da nose dres Sarajeva. Sada je na strani uprave da to rješava i da odluči šta i kako dalje", kazao je Šćepanović, pa je dodao:

"U prvom dijelu primili smo 25 golova, postigli 22, to je poražavajuća statistika koja nam ne ide u prilog i tabela i rezultati sve govore. Momci su dali svoj maksimum, e sad da li je to u ovom trenutku dovoljno, očito nije. Ide reset jedan veliki na odmoru, a imaju ljudi zaduženi za rješavanje ostalih problema".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je osvojio samo 25 bodova, iako je sa ogromnim ambicijama ušao u sezonu. U narednim mjesecima biće dosta aktivnosti u i oko FK Sarajevo, a vidjet ćemo u kakvom rosteru će ekipa dočekati kraj februara i nastavak prvenstva.

Borba za Evropu ostaje cilj, a o tituli je sada zaista nemoguće govoriti jer vodeći Zrinjski već ima 14 bodova prednosti.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Malo njnjajevo hehehe... Pjanke šipu ga loma....
6 5
pjanke.sa
Drobarov velika greska. Brzi pomocni sudija od njega. Suljic moze igrati u 2. ligi ali Premijer nije za njega. Ovaj makedonac jako malo pokazao, puno sam vise ocekivao od njega
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti