ARHIVA: Suljić u duelu sa Šaulom

Asmir Suljić na izlaznim vratima?

Još jedan odlazak sa Koševa? · Saznajemo

Adnan Beganović

Iskusni 31-godišnji Asmir Suljić najvjerovatnije će napustiti redove FK Sarajevo. Suljić se u Sarajevo vratio početkom godine, a u ovoj sezoni je odigrao 14 prvenstvenih utakmica bez postignutog pogotka uz dvije asistencije.

Loši rezultati u prvom dijelu sezone te 5. mjesto sa 25 bodova razočarali su mnogobrojne navijače Sarajeva, a u isto vrijeme nagovijestili su i velike igračke promjene u prelaznom roku.

Tako su Sarajevo već napustili Rijad Kobiljar, Vlatko Drobarov i Nardin Mulahusejnović, a sve je izvjesnije da će rubrika "odlasci" u narednih nekoliko dana biti dodatno popunjena.

Naime, kako SportSport.ba nezvanično saznaje, redove Sarajeva najvjerovatnije će napustiti i Asmir Suljić. Neslužbene informacije govore da je Suljić nakon što su iz Uprave kluba odlučili da neće više biti kapiten, izrazio želju za odlaskom.

Tragom ovih informacija SportSport.ba je pokušao kontaktirati klub, ali niko nije želio ni potvrditi, ni demantirati ovu informaciju, no bilo kako bilo, sasvim sigurno nas očekuju zanimljive vijesti iz FK Sarajevo po pitanju igračkog kadra u narednim danima.

Suljić se u Sarajevo vratio početkom godina i to nakon što je devet godina fudbalski hljeb zarađivao u inostranstvu. Njegov povratak obradovao je navijače bordo kluba, no nije Asmir ispunio očekivanja.

U ovoj sezoni odigrao je 14 utakmica za Sarajevo, nije se uspio upisati u listu strijelaca, a upisao je dvije asistencije i to u duelima sa Veležom i Slobodom koji su završeni identičnim rezultatom 1:1.

Ovaj 31-godišnji fudbaler je prve profesionalne minute upisao u Sarajevu 2013. godine, a ukupno je za bordo tim prema podacima transfermarkta odigrao 126 utakmica uz učinak od 20 pogodaka i 19 asistencija.

Iz Sarajeva je otišao u Mađarsku, tačnije u redove Ujpesta, a nastupao je još za Videoton, Olimpiju, Zaglebije, Maccabi Metah Tikvu i Diosgyor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Sarajevo u prvom dijelu sezone odigralo 18 mečeva i sovojilo je 25 bodova uz učinak od po sedam pobjeda i poraza te četiri remija.

Osim igračkih promjena očekuje se da klub iz Titove 38/b uskoro imenuje i novog šefa stručnog štaba s obzirom da je Emir Obuća nakon odlaska Feđe Dudića bio samo prelazno rješenje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.