Emir Hadžić više nije sportski direktor FK Sarajevo!

Biće direktor skauting službe VTCY grupacije za Balkan

Emir Hadžić više nije sportski direktor FK Sarajevo! · Udarna vijest

A. Čaušević

Emir Hadžić više neće obnašati funkciju sportskog direktora FK Sarajevo.

Vijest o Hadžićevom odlasku potvrdila je i Uprava kluba. Uspješni sportski djelatnik dao je izjavu za službenu stranicu višestrukog prvaka BiH povodom ostavke.

"Prije svega želim da se zahvalim predsjedniku Ismiru Mirviću na ukazanom povjerenju. Bilo je zadovoljstvo raditi s njim i velika mi je čast biti sportski direktor Sarajeva u ovom periodu", rekao je Hadžić i nastavio:

"Jasno je da polusezona iza nas nije bila u skladu s renomeom kluba, a to je Sarajevo, te da očekivanja nisu ispunjena, niti mi sami, niti navijači. Svjestan sam grešaka. Ja sam napravio i preuzimam odgovornost za njih."

“Hvala svim uposlenicima kluba na profesionalnoj saradnji, kao i navijačima koji su nas bodrili u teškim trenucima”, rekao je predsjednik FK Sarajeov Ismir Mirvić.

“Siguran sam da je sa gospodinom Ismirom Mirvićem na čelu klub u dobrim rukama i da će uz podršku svih onih koji vole Sarajevo nastaviti rasti i razvijati se u pravom smjeru”.

Ovo je bilo drugo imenovanje Hadžića za sportskog direktora FK Sarajevo, ali ni približno tako uspješno kao prvo, kada je Koševo okitilo naslovom prvaka i pobjednika Kupa BiH.

Inače, bivši napadač već je pronašao novi angažman te će biti angažiran u skauting službi za Balkan unutar VTCY Sports grupe.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"FK Sarajevo se zahvaljuje Emiru Hadžiću na njegovom vrijednom i predanom radu i želi mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere. Emir će svoju karijeru započeti kao direktor skauting službe za Balkan u okviru VTCY Sports grupe, koja je do danas udjela u klubovima Cardiff City FC, KV Kortrijk i FK Sarajevo”, poručeno je iz Titove 38b.

Hadžić se vratio u FK Sarajevo u maju ove godine. Od njega i Feđe Dudića kao trenera očekivale su se velike stvari, ali nije išlo kako je planirano. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nerkoo95
Raspad systema niste nista drugo zasluzili
5 11
Uranija
Tako je Mirviću, polako se riješavamo pokvarenih uposlenika. Slijedeća neka bude pokvarena i nestručna ajla
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi