Dobro pamte neke stvari

Nevjerovatno šta su navijači Gane radili uplakanom Suarezu

Haris Zilić

Emocije su savladale Luisa Suareza (35) nakon utakmice trećeg kola grupe H Mundijala u Kataru. Njegov Urugvaj ide kući prije nokaut fazu bez obzira na trijumf protiv Gane rezultatom 0:2.

Suarez će tako na jedan neslavan način privesti kraju reprezentativnu karijeru.

Plakao je kao nikada u životu, a neki su to iskoristili da ismijavaju bivšeg napadača Ajaxa, Liverpoola i Barcelone.

Navijači Gane su se smijali i radovali Suarezovim suzama po završetku utakmice, a video se brzo proširio društvenim mrežama.

Razlog za ovakvo ponašanje je svima poznat.

Suarez je rukom zaustavio gol Gane u četvrtini finala Mundijala u Južnoj Africi 2010. godine, nakon toga Gana je promašila penal, mlin je otišao na stranu Urugvaja i južnoamerička selekcija je prošla u polufinale Mundijala.

U Gani dobro pamte scene sa Svjetskog prvenstva 2010. godine, tako da su se veselili Suarezovim suzama večeras.

U trećem kolu grupe H Urugvajci su savladali pomenutu Ganu 0:2, ali i Južna Koreja je bila bolja od Portugala sa 2:1. Azijska ekipa je prošla dalje zbog više postignutih golova. Južna Koreja i Urugvaj su na kraju imali po četiri osvojena boda, ali Korejanci gol razliku 4:4, Urugvajci 2:2.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Luis Suarez je za Urugvaj odigrao 136 utakmica, postigao 68 golova, a vratio se i u svoju državu gdje je odlučio da u Nacionalu završi klupsku karijeru.

Kada bude Mundijal 2026. godine Suarez će imati 39 godina i šest mjeseci i teško, teško, zaista teško da ćemo ga i tada gledati u dresu Urugvaja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.