Luis Suarez protiv države gdje ga smatraju samim đavolom: "Nisam vam ja promašio penal"
Luis Suarez je u Gani neprijatelj broj jedan već punih 12 godina. Razlog je utakmica iz Južne Afrike 2010. godine (Foto: EPA)

Nevjerovatni Urugvajac

Luis Suarez protiv države gdje ga smatraju samim đavolom: "Nisam vam ja promašio penal"

Midhat Šljivak

Luis Suarez je kroz bogatu karijeru uvijek privlačio pažnju svojim potezima na terenu, a mnogi urugvajsku zvijezdu smatraju jednim od najprgavijih fudbalera koji su se ikad pojavili.

Luis Suarez je tokom karijere imao brojne ispade. Grizao je rivale, kuhao je s protivnicima, a 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi je postao državni neprijatelj selekcije Gane.

U susretu četvrtfinala Svjetskog prvenstva Urugvaj i Gana su igrali produžetke. Afrička selekcija igrala je sjajan fudbal i bila je na korak od polufinala.

Tamo bi i otišla da nije bilo Luisa Suareza koji je u samom finišu meča loptu zaustavio rukama na gol-liniji, a Gana je imala šansu da s bijele tačke osigura polufinala.

Asamoah Gyan je međutim postao tragičar. Pogodio je prečku s 11 metara, a zatim su pobjednika odlučili penali gdje je Urugvaj bio bolji i otišao je u polufinale.

Zbog ovog poteza Suareza smatraju državnim neprijateljem u Gani, ali ova selekcija može da se osveti već sutra na prvenstvu u Kataru.

Oglasi

Gani je potreban samo bod da prođe u narednu rundu takmičenja u duelu s Urugvajem, a pred ovaj meč novinari iz ove zemlje uspjeli su doći do Suareza.

Na pitanje je li svjestan da ga u Gani smatraju samim đavolom i osjeća li da se nekad trebao izviniti igračima ove selekcije zbog onog što je napravio.

"Igrač Gane je promašio penal, a ne ja. Izvinio bih se da sam imao start i teško povrijedio nekog. Nije moja greška, ja nisam promašio penal", rekao je Suarez.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Urugvaj na Svjetskom prvenstvu 2010. godine nije uspio savladati Nizozemsku u polufinalu. Poraženi su s 3:2, a izgubili su i meč za treće mjesto od Njemačke. Rezultat je također bio 3:2.

Hoće li se Gana osvetiti mrskom rivalu vidjet ćemo sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti