Emocije su eksplodirale, suze su okupale lice, sudbina je bila surova prema legendi
FOTO: EPA

Nije mogao izdržati

Emocije su eksplodirale, suze su okupale lice, sudbina je bila surova prema legendi

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Urugvaja se nakon velike drame oprostila od Mundijala u Kataru već u grupnoj fazi takmičenja. Urugvajce je izbacio manji broj postignutih pogodaka.

U trećem kolu grupe H savladali su Ganu sa 0:2, ali i Južna Koreja je bila bolja od Portugala sa 2:1.

Azijska ekipa je prošla dalje zbog više postignutih golova. Južna Koreja i Urugvaj su na kraju imali po četiri osvojena boda, ali Korejanci gol razliku 4:4, Urugvajci 2:2.

Mundijal u Kataru bio je i posljednji za velikog Luisa Suareza. Bivši napadač Ajaxa, liverpoola, Barcelone nije mogao sakriti emocije nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Lice u suzama obilazi fudbalsku planetu, teško je Suarezu palo ispadanje u grupnoj fazi.

Oglasi

Očekivao je Suarez da se oprosti od velikih takmičenja još jednim sjajnim nastupom sa Urugvajom, ali sudbina je imala drugačiji plan.

Uplakani Suarez nije mogao da se suzdrži. Sjedio je na klupi i plakao, slika kakvu nismo vidjeli u nejgovoj karijeri.

Sve emocije su izašle, a znamo šta južnoameričkim navijačima i fudbalerima znači reprezentacija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Luis Suarez je za Urugvaj odigrao 136 utakmica, postigao 68 golova, a vratio se i u svoju državu gdje je odlučio da u Nacionalu završi klupsku karijeru.

Kada bude Mundijal 2026. godine Suarez će imati 39 godina i šest mjeseci i teško, teško, zaista teško da ćemo ga i tada gledati u dresu Urugvaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi