Opet on? U Gani će proklinjati Suareza zbog svega šta im danas radi

El Pistorelo na svom elementu

Opet on? U Gani će proklinjati Suareza zbog svega šta im danas radi

Admin Čaušević

U Gani su 12 godina čekali na osvetu Luisu Suarezu i nisu je dočekali pošto igrači te selekcije jednostavno nemaju lijeka za iskusnog El Pistorela.

Već u najavi utakmice bilo je za očekivati da Suarez neće imati topal prijem kod igrača Gane. Glavni razlog je čuveno igranje rukom u četvrtfinalu Mundijala u Južnoj Africi.

Suarez je tada rukama spasio gol te dobio direktan crveni karton. Gana je dobila penal za plasman u polufinale, ali Asamoah Gyan nije pogodio pa su kasnije boljim izvođenjem kaznenih udaraca dalje prošli Urugvajci.

Duže od 12 godina kasnije Gana i Urugvaj na Mundijalu igraju međusobni duel koji odlučuje o putniku o osminu finala, a Suarez je ponovo "crna mačka" za sve u afričkoj selekciji.

[twitter]https://twitter.com/stopthatfooty/status/1598706843647254529[/twitter]

U prvom poluvremenu Suarez je bio na svom vrhuncu. Fantastična igra, ali i dosta provokacija te rasprava sa sudijama. Baš kako mu i dolikuje.

Iako ima 35 godina legendarni El Pistorelo je izveo možda i najbolji dribling prvenstva kada je kroz noge probacio loptu jednom igraču iz Gane.

Kakvo mišljenje vlada u toj selekciji u Saurezu najbolje govori "ubilački" pogled koju je Andrew Ayew uputio prema bivšem napadaču Barcelone i Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Da stvar bude gora Ayew je imao penal kod 0:0, ali je promašio. U nastavku igre Saurez je proslavio De Arrasceatu te su Urugvajci ekspresno kaznili promašeni penal.

Top Komentari

user1639705257
E evo ti ga sada El Pistolero... Misliš da si mangup. Prccc
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi