Bh. reprezentativac srušio Valenciju

U Džanana Musu ušao duh Stepha Curryja, sve je začinjeno trojkom 'iz svlačionice'

Edmir Škorić

U 10. kolu ACB lige Real Madrid je pobijedio Valenciju sa 79:62, a čovjek odluke bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa, koji je odigrao maestralnu partiju.

Musin prelazak u redove Real Madrida bio je najbolji potez. Sada u tome uživaju i on i svi u Madridu. Otkako je došao, bh. košarkaš nametnuo se u jednog od ključnih igrača i u većini utakmicu kraljevskog tima bio je ključan u ostvarivanju trijumfa.

Real je furiozno otvorio meč, imao 17:2 u prvoj četvrtini, u kojoj je nemoćnom rivalu na kraju za 10 minuta igre dopustio samo sedam poena (19:7).

Druga četvrtina je pripala Valenciji (20:13), ali je domaćin zadržao prednost na poluvremenu, doduše manju nego nakon prve pauze, pošto je na semaforu bilo 32:27.

Real je u trećoj četvrtini ubacio u brzinu više i na krilima Muse brzo stigao do velike prednosti, bilo je i +22 u jednom trenutku, a na ulasku u zadnju dionicu Real je vodio 58:43, odnosno 15 poena razlike.

U zadnjoj četvrtini Realu je preostalo da privede mirno posao kraju, a Valencia više nije mogla da napravi povratak u meč.

Realu je ovo osma pobjeda (8:2), dok je Valencia doživjela sedmi poraz, ali i treći uzastopni. Real nastavlja potjeru za vodećim Tenerifima koje imaju samo jedan poraz. U narednom kolu Madriđani će biti domaćini Manresi, no prije toga ugostit će Monaco u Euroligi.

Musa je odigrao malo više od 18 minuta i ubacio 22 poena uz stoprocentan učinak u šutu za tri (6/6). Imao je i jednu asistenciju te dva skoka. 

Osim toga, imao je fantastičnu trojku uz komentar Edina Avdića. Podsjetio je na najbolje dane Mirze Teletovića...

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Dvocifren kod Reala bio je još jedino Mario Hezonja sa 10 poena, dok je Tavares ubacio 9. Kod Valencije Webb je ubacio 14, a Harper 10 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.