Džanan Musa spasio noć u posljednjoj dionici protiv Partizana
Džanan Musa ponovo je odigrao dobar meč, ali ponovo je igrao manje od očekivanog (Foto: Real Madrid)

Bh. košarkaš odigrao dobar meč

Džanan Musa spasio noć u posljednjoj dionici protiv Partizana

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su u 10. kolu Eurolige ekipu Partizana rezultatom 105:97 uz ponovo veoma dobru partiju reprezentativca Bosne i Hercegovine Džanan Muse.

Real Madrid je kao veliki favorit ušao u meč s Partizanom, ali ono što se dešavalo u prvoj dionici više je ličilo na neku egzibicionu NBA utakmicu.

Odbrane nisu postojale u prvoj dionici. Obje ekipe su zasipale protivnički koš sa svih strana, a Partizan je nakon deset minuta igre imao osam poena prednosti, 40:32.

Real Madrid je serijom od 20:2 uspio napraviti preokret u drugoj dionici. Nisu u tim trenucima košarkaši Partizana mogli pogoditi ništa i kao da su se ispucali u prvoj dionici.

Ipak, tim Željka Obradovića se na vrijeme budi. Iako je prednost Reala u jednom trenutku otišla na plus 10, dobrom završnicom prvog poluvremena Partizan na odmor odlazi s minusom od tri poena, 54:51.

U nastavku Real je taj koji kontroliše rezultat. Nisu Kraljevi dozvolili Partizanu neku ludu seriju, pa su nakon treće dionice podigli prednost na 12 razlike, 86:74.

Oglasi

Nije Partizanu mogao da se vrati u meč. Kod Reala je u posljednjoj dionici proradio i Džanan Musa koji je većinu meča bio rezervisan i to je značilo kraj za crno-bijele u ovom meču.

Iako Partizan nije odustajao do samog kraja, večeras protiv Real Madrida nisu mogli i upisali su poraz.

Džanan Musa je na parketu proveo gotovo 21 minut i za to vrijeme je ubacio 14 poena, imao je četiri asistencije i jedan skok uz tri pogođena šuta iz igre iz osam pokušaja.

Real je do pobjede vodio Sergio Llull s 20 poena, Walter Tavares je dodao 17, a Gabriel Deck 15 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Partizana Zach LeDay je ubacio 20, Dante Exum 17, a Kevin Punter 16 poena.

Real Madrid je na trećem mjestu Eurolige s omjerom od sedam pobjeda i tri poraza, a Partizan je na 12. mjestu sa četiri pobjede i šest poraza.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi