Fenerbahce je bio nedodirljiv do večeras, a onda se pojavio čudesni Džanan Musa!
FOTO: EPA

Real slavio u derbiju Eurolige

Fenerbahce je bio nedodirljiv do večeras, a onda se pojavio čudesni Džanan Musa!

H. Zilić

Derbi 11. kola košarkaške Eurolige odigran je u Istanbulu. Domaći Fenerbahce je dočekao Real Madrida, a španski tim je odigrao sjajnu utakmicu i slavio rezultatom 71:85 na krilima našeg čudesnog Džanana Muse.

Real sjajno otvara meč, poveli su sa 11:22 već u prvoj četvrtini, koju su na kraju dobili sa 16:25.

Madridski klub je i u drugoj četvrtini držao svoj ritam igre, što je krunisano vodstvom na poluvremenu rezultatom 34:46.

U trećoj četvrtini razigrao se naš Džanan Musa i Real je povećavao svoju prednosti. Ipak u finišu treće četvrtine Fener se malo trznuo i prrednost Reala od +20 smanjio na 54:68.

Fener otvara mini serijom posljednju četvrtinu i dolaze do -11, rezultat je glasio 58:69.

Nakon toga Real je ponovo ušao u svoj ritam što je bilo dovoljno da zadrže prednost i ostvare vrijedan tirjumf rezultatom

Oglasi

Fener je do večeršanje utakmice bio neporažen u Istanbulu u ovoj sezoni kada su u pitanju mečevi Eurolige.

Još jednu briljantnu partiju u dresu Reala odigrao je naš Džanan Musa i bio najbolji pojedinac Kraljeva sa učinkom od 18 poena, četiri skoka i šest asistencija.

U Realu je odličan bio i Tavares sa 17 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Fenerbahcea Motley je susret okončao sa 20 poena i sedam skokova.

Fenerbahce je sada na omjeru 9-2, ostali su lideri na tabeli, a Real je na omjeru 8-2, kolio imaju Barcelona i Monaco prvipratioci Fenera.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Bravo majstore sa Une, ponosu Bosne.
6 0
user1665480772
Svaka čast momčino!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi