Ima noći kada mu niko ne može ništa: Partija sezone Džanana Muse!

Briljirao je protiv Valencije

Ima noći kada mu niko ne može ništa: Partija sezone Džanana Muse!

Admin Čaušević

Real Madrid je stigao do šeste pobjede u ovosezonskom izdanju Eurolige uz briljantnu partiju Džanan Muse koji je još jednom pokazao da je prava noćna mora za ekipu Valencije. 

Na neugodnom gostovanju Real je pobijedio Valenciju rezultatom. Kraljevi su imali kontrolu nad utakmicom od početka do kraja, iako su domaći uspjeli završnicu učiniti dramatičnom. Konačan rezultat glasio je 73:80.

Gosti iz prijestolnice Španije su odigrali furizonu prvu četvrtinu te su vrlo brzo stigli do dvocifrene prednosti. Poslije prvih 10 minuta bilo je 19:31.

Na startu druge dionice prednost je počela da dodatno raste. U jednom trenutku je iznosila +16, ali su domaći do poluvremena skratili zaostatak na -10(31:41).

Činilo se da je sve gotovo poslije treće četvrtine pošto su Kraljevi na Musinim krilima bez problema održavali prednost te su u ključni period ušli sa prednošću od 16 poena(46:59).

Ipak, Valencija nije odustajala te je postepeno topila zaostatak, u posljednje tri minute ušlo se prednošću od pet poena razlike pa se očekivala neizvjesna završnica.

Oglasi

Ipak, Musa je u završnim momentima stvar preuzeo u svoje ruke te sa nekoliko vezanih poena donio pobjedu Kraljevim za konačnih 73:80.

Musa je bio fenomenalan te je još jednom pokazao da je bh. reprezentativac pravi lider te te da ne bježi od odgovornosti kada je to najpotrebnije.

Naš košarkaš je provi svoje omiljene mušterije postigao 28 poena što mu je najbolja partija ove sezone u Euroligi. Dodao je još šest skokova i dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U Real Madridu treba istaći još partiju Decka koji je ostvario double-double sa 16 poena i 10 skokova, dok su se kod domaćih istali Van Rossom sa 17 te Dubljević sa 15 poena.

Inače, Kraljevima je ovo bila četvrta pobjeda u nizu, a priliku za novi trijumf imat će već za dva dana kada će biti domaćini Partizanu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BijeliBordo
Bravo Musa pitaru naš, glavni i najbolji igrač Reala Madrida, svjetsko a naše!
9 0
anga
"Na gostovanju Real je pobjedio Valensiju rezultatom." Ali hvala vam, ja pratim vas portal jer se uvijek mogu smijati koliko gresaka u tekstu napravite
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi