Sudije morale reagovati

Riješena misterija: Kounde objasnio zašto je sa zlatnim lančićima sinoć počeo utakmicu

Endin Čaušević

Jules Kounde jučer se našao u centru pažnje nakon što je skoro cijelo prvo poluvrijeme meča Francuska - Poljska igrao sa zlatnim lančićima oko vrata što je protiv pravila, a sada je francuski defanzivac objasnio šta se zapravo desilo i zašto ih nije skinuo u svlačionici.

Francuska je bez većih problema u jučerašnjoj utakmici pobijedila Poljsku sa 3:1 i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Kataru, ali glavna tema upravo su bili zlatni lančići Julesa Koundea.

Kounde je igrao od prve minute i već prvi put kada su ga kamere prikazale vidjelo se da ima lančiće oko vrata što je protiv pravila.

Zna se da je FIFA još prije deset godina zabranila fudbalerima da nose bilo kakav nakit na utakmicama i sudije prije izlaska na teren provjeravaju igrače, te zbog toga nije jasno kako je Kounde uspio da se provuče.

Francuski defanzivac odigrao je skoro cijelo prvo poluvrijeme i tek u 41. minuti su sudije shvatile da nešto nije u redu.

Kod jednog prekida pomoćnik je rekao Koundeu da ne može igrati s lančićima oko vrata i da ih mora skinuti u čemu mu je pomogao jedan od članova reprezentacije Francuske, te je dobio dozvolu da nastavi meč.

Nakon utakmice i selektor Didier Deschamps je kritikovao Koundea što je napravio takav propust, ali sigurno je da će nakon ovoga on voditi itekako računa o tome.

Konde je odlučio da se oglasi nakon svega i objasni šta se zapravo desilo i da li je imao namjeru da to uradi kako su mnogi pomislili.

"Zaboravio sam na te lančiće. Nisam htio da igram s njima kao što vidim da se špekuliše. Jednostavno zaboravio sam da ih skinem. Zapričao sam se sa saigračem i desilo se na kraju šta se desilo", rekao je Konude.

Defanzivac Barcelone poručio je da mu se to u karijeri nikada ranije nije desilo i da je nepotrebno pričati da je to namjerno uradio.

"To mi se nikada nije desilo. Igram u Španiji već godinama i nikada nisam na teren izašao, a da sam imao neki nakit. Jednostavno sam ovaj put zaboravio i tek sam to shvatio kada je utakmica počela jer su oni počeli da mi smetaju dok trčim".

Također, Kounde je otkrio i šta mu je sudija na kraju rekao kada mu je poručio da ih mora skinuti i da se ne može vratiti na teren dok to ne uradi.

"Samo mi je rekao da moram da ih skinem i da nastavim igrati, to je bilo sve. Ove stvari se mogu desiti svakome", zaključio je Kounde.

Francuska se pobjedom protiv reprezentacije Poljske plasirala u četvrtfinale Mundijala gdje ih očekuje veliki derbi i okršaj protiv selekcije Engleske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Englezi su sinoć dosta lakše nego što se to očekivalo pobijedili Senegal sa 3:0 i zakazali su okršaj sa svojim starim rivalima.

Ova utakmica na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 20 sati, a igrat će se na Al Bayt stadionu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.