Deschamps poludio zbog Koundeovih zlatnih lančića: "Imam taj problem s njim..."

Ne može da shvati da je to uradio

Deschamps poludio zbog Koundeovih zlatnih lančića: "Imam taj problem s njim..."

E. Čaušević

Francuska je sinoć bez većih problema sa 3:1 pobijedila Poljsku u meču osmine finala Svjetskog prvenstva, a ovu utakmicu obilježio je Jules Kounde koji je prekršio pravilo jer je s lančićima oko vrata odigrao skoro cijelo prvo poluvrijeme što je posebno naljutilo Didiera Deschampsa.

Kada su kamere prvi put prikazale Koundea u krupnom kadru tokom utakmice bilo je jasno da on ima dva zlatna lančića oko vrata i mnogima nije jasno kako je moguće da igra s njima.

Poznato je da je fudbalerima izričito zabranjeno da nose bilo kakav nakit tokom utakmica iz razloga kako nehotice s njim ne bi povrijedili protivnika u nekom duelu.

Zbog toga nije jasno kako je Koundeu uspjelo da izađe na teren s lančićima oko vrata jer sudije imaju zadatak da to provjere u tunelu prije početka utakmice, no očito je francuski reprezentativac uspio nekako da ih prevari.

Tek u samom finišu prvog poluvremena sudije su shvatile da Kounde ima lančiće oko vrata i da je prekršio pravilo, ali na njegovu sreću on nije kažnjen zbog toga.

Jedan od pomoćnih sudija mu je kod prekida u 41. minuti rekao da mora skinuti lančiće i da ne može nastaviti utakmicu dok to ne uradi.

Oglasi

Pomogao mu je jedan od članova stručnog štaba Francuske koji je skinuo lančiće i vratio mu ih je u svlačionici.

Ovaj detalj naljutio je i francuskog selektora Didiera Deschampsa koji je bio ljut što je Kounde napravio takav propust, a on smatra da se to nije desilo slučajno.

Deschamps je izjavio da Kounde ima neko čudno sujevjerje koje se posebno tiče tih lančića za koje ovaj defanzivac očito vjeruje da mu donose sreću i odlučio je da igra s njima.

Selektor Francuske je bio itekako ljut jer je Kounde to uradio i poručio je da je to nedopustivo, ali i da se sigurno više neće ponoviti na nekoj od utakmica aktuelnih prvaka svijeta.

"Nema pravo to da radi, to je kršenje pravila. Ne znam šta ima na tim lančićima, ali znam da je on baš sujevjeran. Nikad ih ne skida na treninzima, ali na utakmicama to ne možeš da radiš", rekao je Deschamps i dodao.

Oglasi

"Ne znam šta mu znače ti lančići i nije me briga. Rekao sam mu na poluvremenu da mu je sreća što nije bio u tom trenutku blizu mene inače ti lančići ne bi dobro prošli".

[twitter]https://twitter.com/sarandasahitis/status/1599547837448003584[/twitter]

Selektor Francuske otkrio da mu je i glavni sudija na kraju prišao i poručio da nijedan igrač ne smije imati nakit na sebi tokom utakmica.

"Sudija je rekao da je prekršio pravilo, ali smo to mi već znali. Ne smiju igrači da nose nakit i to je pravilo već godinama na snazi. To nije dozvoljeno i ljut sam što je on to uradio i sreća je samo što nema kazne za to", zaključio je Deschamps.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Francuska je uspjela da se plasira u četvrtfinale gdje ih očekuje derbi protiv Engleske koja je sinoć sa laganih 3:0 bila bolja od Senegala.

Ova utakmica na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 20 sati, a igrat će se na Al Bayt stadionu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti