Ovo mu nije trebalo: Je li Deschamps izjavom povrijedio Girouda?
Giroud je danas postigao nešto veliko, ali ga selektor nije istakao u prvi plan.

Ni riječi o njemu

Ovo mu nije trebalo: Je li Deschamps izjavom povrijedio Girouda?

Eldar Ganibegović

Danas je Olivier Giroud stigao do velikog uspjeha i pridonio plasmanu Francuske u četvrtfinale Mundijala, ali selektor Galskih pijetlova istakao je u prvi plan Mbappea.

Francuska je nakon Nizozemske i Argentine treći četvrtfinalista Svjetskog prvenstva u Kataru.

Branioc titule prvaka svijeta danas je s 3:1 savladao Poljsku i tako se plasirao među osam najboljih na svijetu.

Igrač utakmice bio je Kylian Mbappe koji je upisao asistenciju za prvi i postigao druga dva pogotka, no velika je ovo utakmica i dan i za Oliviera Girouda.

Naime, napadač Milana postigao je 52. gol za reprezentaciju Francuske i tako izbio na prvo mjestu vječne liste strijelaca ostavivši iza sebe legendarnog Thierryja Henryja.

Postigao je kasnije Giroud još jedan pogodak i to makazicama. Da sudija nije sekundu ranije prekinuo igru, bio bi to najljepši gol prvenstva, ali nije imao sreće.

Oglasi

Nakon utakmice svoje viđenje je dao i selektor Francuske Didier Deschamps i u prvi plan stavio Mbappea, dok Girouda nije ni spomenuo.

"Nije bila laka utakmica jer je Poljska bila dobro organizovana, ali mi uvijek imamo tu mogućnost da pronađemo vezu. A nakon toga, tu je Kylian, koji ima sposobnost da riješi mnoge probleme, a ovo je dobro za nas.

Od početka je vladalo jedinstvo. Očigledno, biti u četvrtfinalu je nešto jako dobro. Sada ćemo imati malo više slobodnog vremena, pa ćemo iskoristiti ove trenutke sa našim najmilijima i našim porodicama, kako smo i planirali", rekao je Deschamps nakon utakmice protiv Poljske.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Za očekivati je da je ovo razočaralo Oliviera Girouda, no to sigurno nije problem koji je nerješiv i koji će mnogo utjecati na Francuze na putu do odbrane titule prvaka svijeta.

U četvrtfinalu će Francuska igrati protiv boljeg iz duela Engleske i Senegala koji je upravo u toku, a nakon prvih 45 minuta Engleska vodi s 2:0 i na pragu je plasmana među osam najboljih. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi