Mbappe: Sam ću da plaćam kazne, to je moja odluka

Mbappe: Sam ću da plaćam kazne, to je moja odluka

Edmir Škorić

Kylian Mbappe bio je junak Francuske postigavši dva gola u 3:1 pobjedi nad Poljskom u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Mbappe je već postigao pet golova na Svjetskom prvenstvu i prvi je strijelac ispred niza igrača koji su postigli po tri gola, uključujući i Messija, Moratu, Girouda, Rashforda, Saku, Gakpoa...

PSG-ov napadač briljira i s njim u timu Francuska može da se nada odbrani titule svjetskog prvaka, a Francusku u četvrtfinalu očekuje duel sa Engleskom, koja je večeras pobijedila Senegal sa 3:0.

"Naravno, ovo Svjetsko prvenstvo je opsesija, to je takmičenje iz mojih snova", rekao je Mbappe novinarima pošto je njegov tim ušao u četvrtfinale, ali je dodao i da je Francuska sada daleko od postavljenog cilja.

"Na kraju smo pobijedili i veoma smo sretni što nastavljamo avanturu. Želio bih još da kažem da je bilo dosta pitanja o tome što se nisam pojavljivao na konferencijama za novinare. Nemam ništa protiv novinara, ali imam tu potrebu da se fokusiram na takmičenje. Kada želim da se fokusiram na nešto, moram to da uradim 100 odsto, da ne gubim energiju negdje drugdje", dodao je Mbappe.

Također je kazao da će sam platiti kazne jer ne dolazi na press konferencije. Do sada je te kazne morao da plaća Francuski nogometni savez.

"Obavezujem se da ja platim lično kaznu. Federacija ne smije da plaća za odluku koja je bila moja", dodao je Mbappe.

Na pitanje da li želi da osvoji Zlatnu loptu i titulu najboljeg igrača Mundijala, rekao je da mu to nije ambicija.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ako nešto od toga osvojim, naravno da ću biti srećan, ali nisam zbog toga ovdje. Ovdje sam da pobijedim sa reprezentacijom Francuske", rekao je Mbappe.

Francuski selektor Didier Deschamps ga je nahvalio kao nikada, rekavši da je trenutno najbolji na svijetu.

Top Komentari

Drakula
Haaland da igra u francuskoj imao bi 10 komada. Mbappe je ufurana zvijezda nije ni blizu haalanda
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi