Joško Jeličić je ponovo briljirao

"Stipe iz Podstrane će igrati jači flaster na Mirti..."

Edmir Škorić

Stručni komentator, a nekada bivši nogometaš Joško Jeličić komentarisao je javljanje novinarke HRT-a Mirte Šurjak tokom uživo prijenosa iz Splita.

Hrvatska je danas nakon velike drame i boljeg izvođenja penala pobijedila Japan i tako si osigurala najmanje još jednu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a rival u četvrtfinalu biće Brazil, koji ima 4:0 na poluvremenu utakmice s Južnom Korejom.

Hrvatska je imala jako zahtjevan zadatak. Gubila je s 1:0 na poluvremenu od Japana, golom Ivana Perišića uspjela izjednačiti, a nakon što se mreže više nisu tresle ni u ostatku meča ni u produžecima (2x15 minuta), uslijedilo je izvođenje penala, očajni udarci Japanaca i tri odbrane Dominika Livakovića, igrača utakmice.

Hrvatska slavi, zasluženo, a tokom uživo prijenosa iz Splita javila se novinarka HRT-a Mirta Šurjak.

"Stipe iz Podstrane će igrati jači flaster na Mirti nego što će Maeda na Brozu (Brozoviću) u otvaranju igre", govorio je Jeličić.

Legendarni navijač iz Podstrane držao je zastavu dok je Mirta izvještavala iz Splita, a ova izjava postala je veliki hit na društvenim mrežama.

Što se Maede tiče, on je bio strijelac jedinog gola za Japance, koji su na kaju ipak morali da se pomire s činjenicom da idu kući, ali za utjehu im ostaju sjećanja na pobjede nad Njemačkom i Španijom u grupnoj fazi.

Nakon utakmice, Jeličić je rekao:

"Nisam mogao pljeskati, krv mi je otišla, trebat će mi stent. Mi smo među osam na svijetu nakon Rusije, u 120 minuta. Vidjeli smo da ne trebamo strahovati za svoju budućnost, da moramo odgovoriti na patnju. Čestitke svim igračima i stožeru".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bivši trener Dinama i Osijeka također je zaključio da Hrvatska ima širinu, a posebno je pohvalio i svog bivšeg golmana.

"Nije bila ovo velika predstava i teško je bilo, ali velik je umor prisutan. Vidimo da imamo rezerve među igračima na klupi, unijeli su dosta životu. Vidjelo se da visi gol u zraku, a onda smo imali Livakovića. Drago mi je jako zbog njega, on je zaslužio da mu se ovako nešto dogodi u životu".

@croatball 🤣🇭🇷 #joškojeličić #hrvatska #vatreni #croatia #balkan #fyp #foryou #nogomet #worldcup ♬ original sound - 🇭🇷CROATIA🇭🇷
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.