Zbog čega je plakao Luka Modrić?
Jednostavno, nije znao da li je kraj ili ne.

Potpuno razumljivo

Zbog čega je plakao Luka Modrić?

Eldar Ganibegović

Luka Modrić nije dočekao kraj večerašnje utakmice protiv Japana. Dalić je odlučio da ga zamijeni, što je izazvalo suze kod legende Hrvatske.

Hrvatska se teškom mukom plasirala u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

U osmini finala Vatreni su se susreli s Japanom i slavili tek nakon penala, nakon što je poslije 90 i 120 minuta bilo 1:1.

Maeda je doveo Japance u vodstvo u 43. minuti, a Perišić je izjednačio u 55., da bi Hrvatska na penale slavila 3:1.

Junak Vatrenih bio je Dominik Livaković, golman Dinama koji je odbranio tri penala i tako nakon Ricarda i Subašića postao tek treći golman kojem je to pošlo za rukom na Mundijalima.

Sve to je s klupe gledao Luka Modrić kojeg je Zlatko Dalić izveo iz igre, a nakon čega je Modrić zaplakao.

Oglasi

Međutim, zašto je plakao sjajni veznjak Real Madrida? Španska Marca je objavila odmah nakon uatakmice da je Modrić plakao jer više nije mogao pomoći saigračima, te nije znao da li mu je to posljednji nastup na Svjetskom prvenstvu u životu.

Naime, Modriću je 37 godina i ovo mu je posljednji Mundijal, a na kraju je morao navijati za svoje saigrače da donesu novo četvrtfinale.

"Izgleda da ne možemo bez drame, ali presretni smo što smo u četvrtfinalu. Danas smo vidjeli da nije slučajno to što je Japan uradio i pobijedio Španiju i Njemačku. Nije nam bilo lako. Nismo igrali na našem nivou", rekao je Modrić nakon utakmice i dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"U prvom dijelu smo imali 2-3 dobre šasne i da smo uspjeli zabiti, išlo bi to u boljem smjeru. Pokazali smo karakter, vratili se i došli do penala gdje je Livaković radio čuda".

U četvrtini finala Hrvatska će igrati protiv boljeg iz duela Brazil - Južna Koreja koji je u toku, a Brazil nakon 13 minuta vodi s 2:0.

Top Komentari

Ecosport
Klošaru nosati, jesi li opet ti dobio nagradu za igrača utakmice? Tata Perez da ti opet naštima zlatnu loptu, sve ti iebem nosonja.
3 8
King_Kenny
...plakao jer slijedi Brazil.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi