Modrić u ekstazi, ali pokazao izjavom da je pravi gospodin

Čestitao junacima

Modrić u ekstazi, ali pokazao izjavom da je pravi gospodin

E. Škorić

Luka Modrić je ponovo sebe stavio u drugi plan, a u prvi junake hrvatske reprezentacije, na čelu sa golmanom Dominikom Livakovićem.

Hrvatski reprezentativci i selektor Zlatko Dalić davali su izjave nakon utakmice za Hrvatsku radio televiziju. Svi su govorili ponosebno o jako teškoj utakmici s Japanom i velikoj pobjedi.

"Teška utakmica, borbena, kvalitetna. Dobro smo odigrali. Veliki je rezultat ući među osam na svijetu. Mogu samo da dečkima čestitam", rekao je Dalić, pa je govorio o produžecima i penalima.

"Protivnik je bio angažovan. Imali smo kontrolu pasa, ali smo pravili sebi probleme gubljenjem lopte u kratkim pasovima. Primili smo nakon toga gol, pa smo se morali čupati. Nikad nemojmo podcijeniti Hrvate. Možda jesmo mali, ali smo hrabri, borbeni, vjerni i idemo do kraja. Dečkima se isplatila upornost i vjera. Mogu samo da čestitam, gdje smo došli, što smo došli i šta smo napravili", dodao je Dalić.

Luka Modrić je također stao pred kamere HRT-a:

Oglasi

"Izgleda da ne možemo bez drame, ali presretni smo što smo u četvrtfinalu. Danas smo vidjeli da nije slučajno to što je Japan uradio i pobijedio Španiju i Njemačku. Nije nam bilo lako. Nismo igrali na našem nivou. U prvom dijelu smo imali 2-3 dobre šasne i da smo uspjeli zabiti, išlo bi to u boljem smjeru. Pokazali smo karakter, vratili se i došli do penala gdje je Livaković radio čuda".

Dogovor na poluvremenu?

"Nismo igrali kako treba. Otvorili smo dobro utakmicu, ali onda nismo bili pravi. Dogovorili smo da se ne spuštamo, da budemo visoko i da probamo promijeniti naš način igre. Odlučili smo se za centaršut gdje smo imali Petkovića, nakon toga Budimira i Livaju. Vidjeli smo da im tu radimo dosta problema. Sve u svemu, jako teška i iscrpljujuća utakmica, ali najvažnije da smo u četvrfinalu".

Onda je poput velikog gospodina, vođe i kapitena hvalio svog mladog saigrača, golmana Dominika Livakovića, koji je odbranio čak tri penala.

"Skidamo svima kapu, a posebno Livakoviću. Pokazao je kakav je golman. Svaka mu čast. Odveo nas je u četvrtfinale. Vidjet ćemo ko nas čeka, Brazil ili Koreja, a nogomet je nepredvidiv i svašta se može desiti. Ko god dođe, s nestrpljenjem očekujemo. Siguran sam da ćemo biti na boljem nivou nego danas. Nije sve lako fizički podnijeti, ali imat ćemo nekoliko dana da se možemo odmoriti i da se što bolje spremimo za četvrtfinale", dodao je Modrić.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

U petak od 16 sati Hrvatska igra utakmicu četvrtfinala, a protivnik će biti Brazil ili Južna Koreja, ovisno o pobjedniku večrašnjeg duela od 20 sati.

Ranije su prošli Nizozemska, Argentina, Francuska i Engleska. Sutra se igraju preostali mečevi osmine finala, a sastaju se Maroko i Španija te Portugal i Švicarska.

Promo

Top Komentari

plemic
i jeste pravi gospodin, u zrinjskom stekao manire.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi